Wachtweken iui

213 antwoorden en 29791345x bekeken

Verwijderd ! 14-09 om 18:02

Hi Marie ! Dat is een goeie ! Helpt het een beetje ? Of zie je dan niks ? 

Ik ben vandaag terug gemoeten voor de uitgangsecho en mijn lichaam had alles opgeruimd . Echt fijn nu weer beginnen met prikken en volgende week vrijdag weer een check . Ben benieuwd .
En hoe is het met jullie ?? Ga voor jullie duimen !! 

En weetje die filmpje etc moet je helemaal niet kijken . De meesten zeiden ook dat een hsg ook erg was .. en ze kapot gingen van de pijn ... nou dat viel me reuze mee ... 
en je / we moeten maar zo denken . We doen het voor het goede en een mooi doel 

reageer

Maryam (Gast) 15-09 om 08:49

Ik duim ook voor jou Marie! Ja, sinds het missen van de ovulatie moet ik nu bloedprikken voordat de inseminatie wordt gepland. Dat is wel vervelend, maar het helpt wel qua timing. Mij werd verteld dat ovulatietesten geen zin hebben vanwege  de Gonal F..

Ik ga ook geen filmpjes meer bekijken. Het maakt je alleen maar ongeruster. 

Poppie, fijn dat je weer kon starten  is toch altijd een opluchting. Inderdaad, de HSG werd ook als een horrorfilm neergezet en dat viel mee. 
Ik zit nu op ongeveer 7/8 dagen voor Nod, heb sinds gisteren een licht zeurende pijn in de onderbuik en onderrug (meestal geen goed teken). Ik zag wat witte afscheiding en kreeg hoop, maar dat werd later toch waterig en doorzichtig (ook dat is tot nu toe geen goed teken). We wachten het af.

Hoe is het met jullie?

Verwijderd ! 15-09 om 09:10

Goedemorgen Maryam , 

Daarom en misschien valt het allemaal wel mee. ( zo moeten we maar met alles blijven denken ... ) 
Meen je , nou ik weet helemaal niks meer van mijn lichaam voel niet eens mijn menstruatie aankomen .. altijd een verrassing na dat ik bij het toilet geweest ben.
Maar wie weet is het allemaal positief !
Ga nog steeds voor je duimen .

Ik ben gister weer begonnen met prikken , nou die prik voelde ik wel even pfff.. en een buikpijn daarna . 

Xx

Maryam (Gast) 16-09 om 20:41

Poppie, oh echt? Lijkt mij ergens ook wel prettig zo’n verrassing. Ik heb steeds dezelfde symptomen vanaf dag 21/22..dan weet ik het eigenlijk al wel een beetje. Echt weten doe je natuurlijk pas wanneer je bloed ziet. Vervelend he die eerste prik weer ik blijf er ook elke keer tegenop zien..  sterk blijven!! 

Verwijderd ! 16-09 om 21:57

Haha ja opzich is het wel fijn. Als ik wel is van andere hoor Oo heb zo veel pijn blablablabla en dan denk ik Jaa .. 
nou hoop het voor je dat het nu raak is . En dat je lekker van je zwangerschap kan gaan genieten . Wanneer mag je testen ?

Jup alles voor een goed doel he , ben heel benieuwd vrijdag hoe mijn lichaam nu op de hormonen heeft gereageerd . Heb nu meer Mg . ( heb overal jeuk , en m’n borsten doen zo veel zeer he word met de dag erger , heb je dat zelf ook gehad ? ) 

Xx

Maryam (Gast) 18-09 om 18:22

Poppie, nee ik herken de klachten niet. Irritant die jeuk! Maar heb natuurlijk ook een lage dosering gehad 37,5. Als het deze ronde niet raak is, dan moet ik om en om 50 spuiten. 
Ik heb elke ochtend bijna zeurende buikpijn bij het opstaan. af en toe wat samentrekkingen. Dus ik verwacht er niet veel van. Vrijdag of zaterdag weet ik meer..
Zijn de klachten wat minder nu?

Verwijderd ! 19-09 om 10:10

O echt zo weinig ja ? Toen ik begon begon ik met clomid 100 Mg , en daarna gonal F 75 Mg en nu 100 Mg . 

Ja klachten zijn wel minder , alleen nu is het veel misselijk en hoofdpijn ... 
dus heb infeiten alles wat je wel zou kunnen krijgen ... 

Spannend wie weet is het wel een goed telen je weet het niet he . Hopen op het beste ! 

Marie 19-09 om 11:37

Spannend Poppie en Maryam. Toen ik zwanger was eerder dit jaar, merkte ik helemaal niks en had ik zelfs nog alcohol gedronken op mijn NOD... soms kan je lichaam je verrassen  

Verwijderd ! 19-09 om 19:33

Dat is zeer zeker waar Marie , je lichaam kan je goed voor de gek houden .. helaas 

Maryam (Gast) 19-09 om 22:59

Poppie, ja ik begon ook eerst met 75mg maar door overstimulatie is dat gehalveerd toen. De misselijkheid herken ik wel. Ik ben ook HEEL vaak misselijk vanaf het prikken tot aan de menstruatie. Heel vervelend!! Niks helpt dan ook bij mij. 
Marie, het blijft altijd spannend natuurlijk. Maar zoals Poppie al zegt.. je lichaam houdt je soms zo voor de gek!? 
Inmiddels heeft mijn afscheiding een licht kleurtje  gekregen. Dat is bij mij het teken van het op gang komen van de menstruatie..We balen enorm. Iui nummer vier ook mislukt. Soms denk ik wel, doen we er wel goed aan om nog twee iui’s te doen? Aan de andere kant weet je het nooit en kan ivf worden voorkomen. Ik merk dat manlief steeds minder goed  kan omgaan met de teleurstelling ook.. Zucht. 

Verwijderd ! 20-09 om 23:26

Hi Maryam , 

Had je ook van die hoofdpijnen ? Ik kan er echt slecht tegen Pff .... ga echt kapot van de pijn . 
Ooo dat meen je , misschien zegt het niks ( hoop het echt voor je ! ) wanneer mag je testen ? 
Ja dat snap ik ken het gevoel , wij gaan nu op voor nr 5 . Morgen dan een echo zie er best tegen op ... hopelijk is alles goed . En straks de henkies van mijn man ook .. 

Ja voor onze mannen is het ook niet makkelijk . Er word ook altijd aan ons gevraagd hoe gaat het nu ? Maar nooit aan hun . Terwijl het voor hun ook zwaar is . 

Marie 20-09 om 23:30

Pfff klote Maryam..  maar ik herken het dat ook voor de man het steeds moeilijker wordt.. hier is de teleurstelling ook telkens groot en rekenden we er in begin op dat DIT de oplossing was... maar verlies niet de hoop, de kans met elke ronde is evengroot. Succes in het verleden is geen garantie voor de toekomst, maar dat geldt evenmin voor falen.. er blijft toch altijd 10/15% kans op een zwangerschap bij elke IUI poging.. ik hoop dat bij ons poging 5 ‘m gaat worden  nog eventjes geduld opbrengen!

Maryam (Gast) 21-09 om 10:14

Poppie, nee ik had niet echt hoofdpijn. Alleen als ik ongesteld begon te worden, maar dat staat los van de hormonen die we spuiten. Spannend weer de echo, hopen dat je twee mooie eiblaasjes hebt en een goed aantal zaadcellen. Ik verwacht vanavond/morgenochtend echt ongesteld te worden. De afscheiding is al wat roodbruin en ik heb een zeurend gevoel in de onderbuik en onderrug. Menstruatie is onderweg. Echt testen zou ik dus zondag pas moeten doen. Wanneer heb jij de inseminatie ongeveer?
Marie, wij ook! Voordat we het hele medische traject ingingen, dachten we dat iui ons echt zou helpen. Nu begin je soms de hoop in iui te verliezen. Maar zoals je al zegt, je weet het nooit.. er zijn zat vrouwen die bij poging 6 of 7 pas zwanger zijn geworden. Ik hoop gewoon zo voor ons allemaal dat het gaat lukken. Wanneer mag jij testen? 

Marie 21-09 om 15:13

Hee Maryam, jaa daarom !! Ik heb mijn NOD op de 24e, maar test dan pas de 26e als ik geen menstruatie krijg.. ben die dag ook vrij dus das wel fijn! 

Verwijderd ! 21-09 om 15:46

Hi Maryam ,

Oo dat meen je , hoop zo dat het niet betekend dat je het word . Maar gewoon kan testen en dan positief ! 
Ik had vandaag 3 goede eitjes en het slijm was ook mooi opgebouwd . Maandag hebben we inseminatie . 
Hebben het ook voor gelegd om nu nog 1 keer te proberen ( zou poging 5 worden ) en daarna ivf . We horen maandag meer of ze daar accort mee gaan . Hoop het wel . Heb totaal geen hoop in de iui . Net als wat je net zei van de kans is zo klein en wat nou hoop .. 
Marie ga ook voor je duimen ! 
Hoe mooi zou het zijn als we nu alle 3 een keer positief testen straks ! 

Xx

Maryam (Gast) 21-09 om 19:31

Ik ben ongesteld geworden zoals verwacht..maandag weer voor de startecho iui#5 en dan doen we het hele ritje weer opnieuw.
Marie, spannend!! Hoop dat je dan een positieve test in handen hebt. 
Poppie, wauw wat mooi drie eitjes! Hopen dat er eentje raak is maandag. Ja, als je daar een goed gevoel bij hebt..dan moet je dat vragen aan de arts. En anders nog een maandje proberen met iui. 

Nes 21-09 om 20:35

Hoi Nora & Maryam, 
Helaas was ik 1 september ongesteld . 2 september zaten we in de vliegtuig en maandag 3 september hadden we een afspraak met de arts. 
Ik kon direct beginnen met gonal f 225 en na paar dagen kreeg ik cetrotide erbij. Na 10 dagen kreeg ik punctie onder narcose. Er waren 6 eitjes, waarvan 4 bevrucht werden en helaas hebben er maar 2 dag 5 gehaald. 
En nu begint het afwachten weer, ik mag 27e testen.  Hoe is het met je Nora? Hoe verloopt zwangerschap. En hoe is het met jou Marjam? 
@ Maryam, ik kan niet zeggen dat ze in Turkije de oorzaak altijd kunnen achterhalen. Maar ik kan wel zeggen dat ze meer weten en meer doen of kunnen doen. Hier wordt je gauw beperkt door regels en/of vergoedingen. Bij ons konden ze daar ook geen oorzaak aangeven. 
Wij hadden meerdere redenen waarom wij voor Turkije kozen. 
- Wij wouden na 4 IUI niet meer verder, maar je moet 6 hebben gehad. In NL zijn je eigen wensen niet van belang en daar wel.
- In Turkije doen ze standaard ICSI en geen IVF, omdat de slagingskans hoger is. Indien nodig krijg je IMSI zonder extra kosten. Was gelukkig niet nodig bij ons. 
- Ze hebben embryoscope, deze maakt elke 20 min foto van ontwikkelende embryo. Zo hoeft de embryo’s niet elke keer uitgehaald te worden. En ze gebruiken betere vloeistof, heet Sperm Slow. 
- Ze doen terugplaatsing op dag 5 indien de embryo’s het kunnen halen. In NL is dit geloof ik nog steeds dag 3. 
- Bij de punctie krijg je narcose, gezien het pijnlijk kan zijn. 
- Ik weet niet hoe het zit met de medicaties die je in NL bij IVF krijgt. Ik moest van hun na de punctie over naar Duphostan, dit is goed voor de innesteling. Ik weet niet of het zal helpen maar geeft me goed gevoel. 
- Je hebt geen wachtrij.
- Je bent geen nummertje maar een persoon. De assistent van de arts vroeg bij elke afspraak of alles goed loopt en of we wensen hebben. 
- Ik wou niet gestrest zijn ivm combineren met werk en overige verplichtingen. Maar met vakantie combineren, het heeft bij mij gewerkt. Ik ging veel relaxer naar de afspraken. 
Hopelijk kan je er wat mee Marjam. 

Verwijderd ! 21-09 om 21:25

Hi Maryam , 

Dat meen je niet  kak zooi ! Op naar de volgende ronde pfff .. 
sterkte meissie

Marie 21-09 om 22:52

G*dvrdmme Maryam, wat klote voor je  ik had zo’n goede hoop voor je.. hier branden allemaal kaarsjes bij m’n buddha’s. Ik hoop voor ons beiden dat IuI5 geluk brengt  
Poppie, toen ik 3 eitjes had ging m’n iui niet door.. heb toen het vrijverbod genegeerd en ben toen zwanger geraakt, dus ik duim weer voor je!

Nes, klinkt wel heftig om in een ‘vreemd’ land dit traject in te gaan.. maar als het helpt is het natuurlijk de moeite waard. Spannend de 27e !!! 

Maryam (Gast) 22-09 om 08:56

Poppie en Marie, Thanks  we moeten weer verder en de hoop blijven houden. 
Nes, wauw wat een ervaring. Fijn dat je het zo uitgebreid deelt hier. Ik hoop dat je straks een mooie positieve test in handen hebt. Ik begrijp je argumenten heel goed. Hier voeren ze een aantal standaard onderzoeken uit en dan houdt het vaak wel op. IMSI had ik niet eerder van gehoord, maar heb het net gegooglet. Zo’n narcose is wel prettig tegen de pijn..hier in het ziekenhuis krijg je een roesje als je het graag wilt. Dat er twee dagen verschil zit in het terugplaatsen van de embryo’s is ook wel bijzonder. Waarom wachten ze in Turkije tot 5 dagen? Om een miskraam te voorkomen? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachtweken iui' in het Zwanger worden forum