Wachtweken iui

213 antwoorden en 29735305x bekeken

Nancy 27-06 om 08:18

Hai meiden,
Helaas..bij ons gaat het weer fout. Sinds afgelopen weekend verlies ik oud bloed en sinds zondagnacht enorm veel pijn in mijn buik met soms donkerrood bloed verlies.
Ik kan niet rechtop zitten en veel dingen doen erg veel pijn...
De testen blijven flink positief,wat ik erg raar vind. 
Deze ochtend word ik weer terug gebeld door onze arts. 

reageer

Nora123 04-07 om 14:53

Hoi Nes  welkom meis..
 Ja het is niet leuk allemaal ik weet hoe je je voelt met de pogingen iui..  4e poging was bij mij niet gelukt helaas.. hoop het voor jou wel! Blijf sterk hoor jullie moeten het samen doen mijn vriend en ik hadden hetzelfde gevoel maar nu wij in een ivf traject zitten zijn we een echt team geworden.. We  hebben gisteren eicel punctie gehad en vrijdag is de terugplaatsing.. Ben er niet meer zo enthousiast over door alle teleurstelling maar wel altijd blijven hopen

Nora123 04-07 om 14:55

Hoi Nancy 
O nee Wat vind ik dit erg voor je...
Hoe gaat het nu met je?
 

Nancy 06-07 om 08:47

Hi meiden,
We hebben te horen gekregen dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is. Zoals het er nu naar uit ziet,is mijn lichaam het zelf aan het oplossen.
Zo weer naar het ziekenhuis voor bloedonderzoek en een echo 

Nes 06-07 om 12:09

Bedankt Nora123! Vandaag heb je terugplaatsing zei je, heel veel succes vandaag en hopelijk zal het dit keer lukken. 
27 juni hebben we de Iui gehad. De 1e week van de wachtweken is nu voorbij gelukkig. Intusentijd heb ik hulp gezocht voor psychische ondersteuning. Nogmaar 1 gesprek gehad, hopelijk zal dat wat rust geven. 
Ik ben ook niet echt enthousiast meer en hoop is ook moeilijk om vast te houden. 
Ik ben eigenlijk benieuwd hoe je de stap van iui naar ivf heb ervaren. En hoe jullie de keus hebben gemaakt? Op dit moment denk ik namelijk wat als na 6 keer iui niet lukt.  

Nora123 06-07 om 19:07

Hoi Nancy,  wat verschrikkelijk meis.. Sterkte! Weet niet wat ik moet zeggen vind het heel erg voor je.. Een Knuffel van mij! 

Nora123 06-07 om 19:09

Die  vraagtekens  ??? waren poppetjes die doen het dus niet op dit forum    ziet er gek uit.. 

Nora123 06-07 om 19:45

" Die  vraagtekens  ??? waren poppetjes die doen het dus niet op dit forum    ziet er gek uit.. 

Het is al opgelost  "
Nora123

Nora123 06-07 om 19:40

Hoi Nes, 
Klopt vandaag heb ik mijn 1e terugplaatsing van mijn embryo gehad.. 7 van de 11 eitjes zijn bevrucht super blij mee! Nou 18 dagen wachten tot ik kan testen want het moet ook goed innestelen 
Ik lees dat je hulpt hebt gezocht heel goed van jou hoor.. Want onbewust maak je je toch druk om dingen en gebeurd er zoveel in je lijf ook wat je niet kan plaatsen tenminste dat had ik! En die hormonen versterken dat ook nog he? Ik heb ik ook hulp gezocht daarvoor toen ik in het iui traject zat met mijn laatste poging.. ik krijg nog bericht wanneer ik op gesprek kan komen, al voel ik mij nu wel iets beter sinds na de punctie heel apart.. Heb mij er meer bij neergelegd ook.. De stap van iui naar ivf heb ik eigenlijk maar gewoon gedaan.. Ik zat toch al aan de hormonen en dacht we doen het!  We zijn wel voordat wij de ivf in gingen naar een info avond geweest samen.. Dit was wel interessant en je ziet meer stelletjes zo voel je je ook niet echt alleen.. Ook voor mijn vriend was dit goed.. Zo kan hij zich ook voorbereiden op hoe alles in zn werk gaat en hij was ook meer serieuzer bij ivf dan bij iui traject want bij de iui dacht hij er zo makkelijk over.. (leefwijze.. Omgaan met mij) dus het is echt een aanrader! Maar geef niet op hoor! Blijf hopen! Weet precies wat je voelt.
Liefs Nora 

Nes 06-07 om 22:11

Hoi Nora,
Spannend meid, hopelijk zal het zich goed innestelen en niet meer los laten . En hopelijk zal de komende 18 dagen snel voorbij zijn voor je. 
Ik had vanmiddag helaas wat bloed verlies, toen ik me afveegde tijdens de wc  . Het is nog maar 10 dagen na de Iui, dus ik weet het niet meer. Ik durf nu ook niet meer naar wc te gaan. 
Ik heb hulp gezocht omdat ik mijzelf de schuld geef dat het niet lukt en heel onzeker ben geworden. En ik schaam me ervoor. Mijn man is vanaf begin Iui heel serieus, maar hij gaat er anders mee om. Hij is ontzettend behulpzaam en zorgzaam, maar hij praat en deelt heel weinig. Ik kan ook niet echt delen met andere mensen. 
Wat goed van je dat je zo makkelijk die stap heb gezet. Ik weet namelijk niet of ik ivf wil en kan gaan. Ik durf het niet denk ik. En was die  info avond vanuit jullie ziekenhuis? Of via ergens anders? 

Nora123 09-07 om 15:12

Hoi Nes, 
Ach wat vervelend voor je dat er een bloeding is  wat een pech he.. 
Hoe gaat het nu met je?
En die onzekerheid heel herkenbaar.. Ik werd overal onzeker van door de hormonen heel apart..  En meis je mag jezelf nooit de schuld geven want hier heb je helaas geen grip op.. en kijk is? We zitten in dezelfde schuitje! je bent niet alleen hoor! Je mag het altijd met mij delen als je ergens mee zit!  herken mij zoveel in jou precies dezelfde dingen..hoop dat ik je kan geruststellen.. 
En ja de omgeving.. Die weten vaak niet wat je doormaakt en is ook lastig te delen dan.. (sommige zijn ook zo dom!) haha
 Mijn vriend is ook geen prater maar merk wel dat hij het ook heel graag wilt..
Je hoeft echt niet bang te zijn voor ivf  ik gaf mij helemaal over liet t maar over mij heen gaan misschien omdat dit ietsje serieuzer voelde ofzo het ging allemaal vanzelf.. En dacht ook.. Ze zijn er om mij te helpen niet om te martelen.
Die info avond was in Utrecht.. mijn ziekenhuis heeft ons daar doorgestuurd en daar heb ik ook ivf gehad. 
Liefs Nora 

Nes 12-07 om 21:10

Hoi Nora, 
Helaas is het deze maand ook niet gelukt, afgelopen maandag begon mijn menstruatie . Ik ben nog overstuur van. Bedankt meid voor je lieve bericht, maar een of andere manier zie ik het als mijn fout/schuld. Terwijl ziekenhuis zei dat bij ons beide alles goed zit. Maar goed daarvoor zal de therapie hopelijk helpen 
Hoe is het met jou? Hoe voel je je? Nog ergens last van gehad?
Ik heb afgelopen tijd nagedacht en hen besloten om te stoppen met IUI. Ik heb geen vertrouwen in hoe alles loopt in het ziekenhuis. Ik ben gaan nadenken over IVF maar dan wel in het buitenland, al hoewel ik nog geen idee heb of het betaalbaar is en of ik het aan durf enz. Maar goed ik heb weer huiswerk te doen. 
Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je wel zwanger bent geweest? Want bij mij tot op heden niks, dus niet dat ik zwanger was en miskraam werd.

Nora123 13-07 om 22:19

Hoi Nes, 
Aah wat jammer weer dat de iui niet gelukt is echt een teleurstelling he
Bij ons beide is ook alles goed heel apart.. En ik ben ook nooit geen 1x zwanger geweest en wij zijn 4 jaar bezig  en nu dus met het traject erbij 5 jaar bezig.. Heel frustrerend! 
Ik voel mij prima durf niet veel te hopen.. Ik ga er maar vanuit dat het weer niet gelukt is.. Ben k na die iui's ook verloren hoor het hopen.. 
Ik Hoop dat de gesprekken je wat meer gerusteld en anders laat kijken op het hele gebeuren want het is niet niks
Dat wat jij hebt met jezelf de schuld geven had ik dan met dat Ik in 1 x ging na denken 'wil ik wel kinderen?' terwijl ik net uit het ziekenhuis liep na een iui behandeling zo gek! het traject doet gekke dingen met je! Je word er zo onzeker van.. 
Bij welk ziekenhuis hebben jullie die iui? En kan je niet vragen of jullie ivf in Utrecht mogen doen? Ik ben wel tevreden daar, maar je moet doen wat voor jezelf het beste is.. Je MOET niks.. En misschien als je stopt met iui  en je hebt even alles op een rijtje en denkt.. Goh ik zou t toch wel weer voor willen gaan dat je er misschien later positiever in gaat in het traject.. En na de therapie pas want dan heb je je  ook gelucht enzo.. Dat scheelt enorm.. Ik heb toen even een pauze genomen want ik ging hyperventileren en maakte mij overal druk om.. Dus ff geen ziekenhuis geen hormonen en leuke dingen doen tot ik er weer klaar voor was ging ik ervoor.. Het hielp wel.. 

En waarom in het buitenland? doen die het daar anders? Ben wel benieuwd.. Als je je huiswerk hebt gedaan laat het mij maar weten hihi..
Liefs Nora 

Nes 17-07 om 11:21

Hoi Nora, 
Ik snap je heel goed, dat je niet durft te hopen. 
Wij zijn nu 2 jaar bezig met alles bij elkaar. Ik merk dat dit mij zo veel energie kost en dat ik psychisch onderuit ga. Ik heb sinds paar weken erg last van schreeuwend huilbuien. En dat ik mij zelf pijn doe. Het klinkt net of ik gestoord ben, nee dat ben ik niet.  Ik voel me alleen leeg, ik heb pijn en ik weet niet hoe ik er mee om moet gaan. Tot op heden werkt de therapie ook niet echt. Ik vind knap van je dat je tijdelijk pauze heb kunnen lassen. Ik heb dit tussen de iui’s gehad van 2 maanden, maar dat omdat het moest. Mijn eicel groeide toen niet. Ik voel namelijk de druk van onze leeftijd. Ik ben zelf 34 en mijn man 35. Ik heb altijd 2 kids gewild. Als ik nu zwanger raak beval ik de 1e op mijn 35e en dat maakt mij heel onzeker. 
Over ivf in buitenland las ik veel over op internet, o.a. op freya.nl. En onze voorkeur gaat uit naar Turkije. Ik heb wat verdiept maar liep al vast. O.a. met kosten, mijn verzekeraar vergoed niet alles. Maar ook hoop geregel en uitzoeken. Ik merkte dat ik alleen maar bezig ben hiermee en voelde me meer in de diepte zakken. Mijn man heeft staat nu ook op het punt dat hij niet weet hoe hij verder wil. Hij heeft weinig hoop waar de behandeling ook is. En hij heeft soms de neiging om het rauwproces in te gaan.  

Nora123 19-07 om 19:27

Hoi Nes, 
Ach lieverd.. Vind het zo erg dat je het zo zwaar hebt.. 
Die druk ken ik ook heel erg..
Je gaat door die verschrikkelijke allerlei fases heen van gevoelens en gedachtes.. 
En er alleen maar mee bezig zijn is niet goed.. Je moet ook kunnen genieten van de dingen die je leuk vind/vond.. 
Een vriendin van mij is 34 en ook net zwanger dus leeftijd zegt nog niets hoor veel vrouwen van deze tijd hebben die leeftijd dus dat is niet heel gek ofzo vind t ook niet oud? Maar snap ook wel dat je eerder zwanger had willen zijn.. 
Denk dat jullie echt ff tijd nodig hebben om het even te laten bezinken.. Want stress enzo werkt ook niet mee.. 
Hoop zo voor jullie dat  geluk jullie kant op komt! 
Liefs Nora 


Nes 30-07 om 16:19

Hoi Nora, 
Bedankt voor je lieve berichtje. Hoe is het met je meid? Als goed is zijn de 18 dagen al voorbij, ik ben heel benieuwd of het gelukt is. Hopelijk is het gelukt!!! 
Ik bericht wat laat terug maar moest even tijd  nemen om toch uit die ellendige gevoel te komen. En dat is me aardig gelukt. Ik ben veel rustiger en daardoor minder irritaties en discussies thuis. 
Deze maand geprobeerd zonder behandeling en wie weet . Onder tussen over aan het denken over ivf in het buitenland. 

Nora123 02-08 om 10:06

Hoi Nes! 
Met mij gaat het goed want Totaal niet verwacht na 4 jaar zelf proberen + 1 jaar iui behandelingen gehad te hebben en nu bij de 1e ivf poging in Utrecht is het gelukt!  
Ben nu bijna 6 weken zwanger! Ongelooflijk.. Ben helemaal in de war kan het nog steeds niet geloven want ik ging er natuurlijk weer vanuit dat t weeer niet gelukt was..
 Ik hoop dat ik een voorbeeld voor jou kan zijn over ivf.. Dat de iui's bij mij ook geen succes was maar ivf wel! Maaar kan ook nog op de natuurlijke manier  hoop t zo voor je!
Wow goed hoor die rust wat je nu hebt want dat scheelt ook hoor in het traject en het is voor jezelf ook zoveel fijner.. Echt goed om te horen.. Ja en wie weet nou je alle rust hebt dat t in 1 x lukt! ik ga zo voor je duimen! 
Liefs Nora 

proud_mommy 02-08 om 11:26

Ik lees weleens mee, maar hier wil ik toch op reageren...

Nora DIKKE DIKKE DIKKE PROFICIAT. Gefeliciteerd meid. Het is je van harte gegund. Geniet ervan.

Nora123 03-08 om 10:23

Hoi proud_mommy
Wat lief dank je wel! 
Genieten doe ik! 
Liefs Nora 

proud_mommy 03-08 om 14:50

Bij mij duurde het 1,5 jaar en ik werd al gek. Dus respect dat je niet opgaf

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachtweken iui' in het Zwanger worden forum