aankomende menstruatie of eerste kwaaltjes?

402 antwoorden en 27473913x bekeken

Danielle98 01-07 om 22:21

@Helena, heb al even niet gereageerd maar pff heftig hoor, 9 maanden! Ben wel erg benieuw naar die bloedtest, maar zoals iemand anders al zei, heb je niet veel meer aan een echo? Je hebt immers een positieve zwangerschapstest in handen gehad en sindsdien nog geen menstruatie.. dus met die bloedwaarde kunnen ze wss niet zoveel als met een echo. Wanneer was je afspraak bij de verloskundige ook al weer?

reageer

Helena97 01-07 om 23:55

@danielle ja dat was ook wel erg lang wachten hoor hahha, en de menstruatie die ik toen kreeg was ook echt alleen maar oud bloed (bah) en ook echt niet heel veel.. Ik denk inderdaad ook dat ik daar meer aan heb, maar ik wou het gewoon echt zeker weten... Ik heb vrijdag de afspraak staan bij de verloskundige  

Helena97 02-07 om 12:28

Nou net de uitslag gekregen van de bloedtest en raad eens.... NOG STEEDS GEEN DUIDELIJKHEID!!!
HCG waarde was 3.0 dus het kan zijn dat ik echt super pril zwanger ben... Moet over 2 weken weer een test doen, en als die positief is dan moet ik weer komen voor een echo... Shit he ik maak het wel spannend hahaha.. 

Danielle98 02-07 om 12:33

Mmh dus sowieso een zwangerschap, maar of het een plakkertje is is dan nog niet echt duidelijk, of interpreteer ik dat nu verkeerd? Ik duim voor je dat het blijft plakken! Liefs 

FiFi 02-07 om 12:35

Bedoel je nu 3.0 of 30?  
Mijn eerste bloedtest gaf namelijk ook HCG 30 aan

Anne 02-07 om 12:40

3.0 is heel laag en (weet het niet zeker) word een hcg tussen de 0&5 als niet zwanger beschouwd? Gaat de echo vrijdag ook niet door? Jammer Helena, had gehoopt dat het stiekem veel hoger was dan de test aan liet geven. Ben benieuwd hoe ze je nu verder gaan helpen

roosje 02-07 om 13:02

Bij geen zwangerschap is de hcg altijd tussen de 0-5 hé, al hoop ik voor je dat het alsnog zo mag zijn... maar dat zijn mij er waardes van geen zwangerschap uit..  succes! Xx

Helena97 02-07 om 14:41

De verloskundige wist het ook niet helemaal zeker hihi.. Het kan een zwangerschap zijn, maar ook dat het gewoon iets verhoogd is... Het is dus echt een twijfelgeval.. Vandaar dat ik ook nog eens moet testen over 2 weken en dat we dan verder moeten kijken over hoe en wat... Ik ga me er zo min mogelijk mee bezig houden en dan zien we het over 2 weekjes wel even.. Het blijft dus echt nog even spannend en ondertussen maar duimen dat als het zo is dat het goed mag gaan  Ondertussen hou ik jullie zeker even op de hoogte hoe het gaat... De echo gaat vrijdag inderdaad niet door omdat mijn hcg nog zo laag is.. Ze zullen nu toch sowieso nog niks gaan zien. 

Danielle98 02-07 om 17:50

Nou in dat geval, wel vaak blijven klussen dan met vriend-/manlief! Stel dat het een verhoging is, dan zou 't zonde zijn als je je eitje mist in die 2wk wachten! 

Helena97 05-07 om 17:59

Even weer een update.. Gisteren jarig geweest, en het was erg gezellig  
Ik begin steeds meer last te krijgen van kleine dingetjes (die misschien op een zwangerschap kunnen wijzen)
Dit zijn dingen als:

- Lage rugpijn
- Dikke loopneus (heb gelezen dat dit ook een zwangerschapskwaal kan zijn?)
- Heb vandaag patat gehaald bij mijn favoriete snackbar en het smaakte me nergens naar?
- Heb al 2 keer gehad dat ik opeens kotsmisselijk werd, en begon kokhalzen (niet overgeven) Dit houdt zo'n 5 minuten aan.

Heeft iemand anders dit ook meegemaakt aan het begin van een zwangerschap?


Helena97 06-07 om 11:40

Ik word zo langzamerhand echt gek... Vanmorgen weer een test van Clearblue plus gedaan, en weer een heel licht kruisje na 3 minuten... Ik word zo gek van de onzekerheid... Aan de ene kant denk ik gewoon dat het niet zo is, want anders had ik nou toch al echt een duidelijke test moeten hebben... Maar ja de verloskundige zei dat het toch nog niet helemaal was uitgesloten... Ik ga volgend weekend verhuizen samen met mijn vriend en het zal fijn zijn om dan echt zeker te weten of het nou wel of niet zo is..(met oog op zwaar tillen) Zou het raar zijn als ik komende week om nog een bloedtest vraag? Ik wacht nou al zo lang, en mijn geduld raakt gewoon echt op..Wat hadden jullie in mijn situatie gedaan? 

Puck 06-07 om 11:49

Ik had in jouw situatie al lang aangedrongen op een verwijzing naar een gynecoloog. Ik geloof eerlijk gezegd niet dat je zwanger bent, want je testjes zijn al een paar weken zoals je beschrijft. Maar je cyclus klopt niet en ik zou willen weten hoe het echt zit. Een nieuwe bloedtest helpt je m.i. niet verder.

Anne 06-07 om 11:49

Ik weet het eerlijk gezegd echt niet, je zou namelijk verwachten dat het dan wel een duidelijker streepje zou zijn nu. Zelf verwacht ik niet dat er sprake is van een zwangerschap, wel kun je volgende week langs de huisarts en de situatie uitleggen? Zelf vind ik dat je veel symptomen hebt van pcos? In ieder geval het uitblijven van menstruatie enzo, de gyn zou eigenlijk moeten kijken of je eierstokken daar naar kijken. Wat betreft de vage lijntjes op de test, daar snap ik niks van. Geen idee wat daar aan de hand is eigenlijk, al hoop ik nog dat het goed nieuws voor je word

Puck 06-07 om 11:51

Als ik het teruglees klinkt mijn berichtje misschien wat onaardig, maar zo is het niet bedoeld. Je zit in een lastige situatie en je moet dat jiet jezelf aanrekenen. Maar als antwoord op je vraag: ik zou verwezen willen worden. 

Anne 06-07 om 11:59

Een vervelende situatie inderdaad, heb er ook geen ervaring mee of eerder gehoord zo. Het zou zo lekker zijn als ze nu eindelijk echt op zouden lopen, het is je in ieder geval ontzettend gegund

Helena97 06-07 om 12:13

@Puck ik weet dat je het goed bedoeld  het is zo stressvol allemaal dat ik gewoon even niet meer weet waar ik het zoeken moet.. Ik ga maandag wel weer heen bellen want ik wacht nu al zo lang op iets.... Al was het maar een menstruatie of een cyclus waar ik tenminste een beetje een peil op kan trekken.. (ik huil gewoon terwijl ik dit schrijf) Ik ben het wachten meer dan zat.. 
@Anne ik had eigenlijk ook wel verwacht dat het nu al een stuk donkerder zal zijn maar helaas... Het is nog steeds zichtbaar, maar het loop gewoon niet op.. Ik ga die huisarts van me maar even goed duidelijk maken dat dit niet zo langer kan... Ik voel me gewoon geen vrouw meer.... Geen menstruatie, wel een ovulatie... Wel of geen zwangerschap.. Het wordt me nu gewoon echt te veel.. 

Anne 06-07 om 12:38

Snap ik, duidelijkheid is gewoon fijn. Er is niks mis met rustig afwachten als je een mooie cyclus hebt om het dan een jaar te proberen. In jouw geval heb ik heel veel bewondering voor jouw geduld, ik snap jouw frustratie van het niet hebben van een menstruatie. Als je huisarts niet naar je luistert zou ik toch naar een ander gaan. Of even bellen naar de gyn waar je toen bent geweest voor die echo, en de situatie uitleggen en je zorgen erbij. In ons zorgsysteem is het helaas soms zo dat je zelf de weg moet zoeken en soms echt op je strepen moet staan

Helena97 06-07 om 19:40

Dankjewel Anne  het doet me goed dat ik hier echt begrepen word.. Ik heb vandaag echt even een mental breakdown gehad van deze situatie... Ik bel maandag gewoon heen en dan zien we wel en inderdaad als ik dan nog steeds niet geholpen word dan ga ik naar een andere huisarts... Ik denk dat als ik echt zwanger was dat ik dan allang een duidelijkere test had moeten hebben.. Maar wel vreemd dat hij toch echt elke keer weer licht positief is.. Misschien kan ik nog een poging wagen met een early test? Die zijn iets gevoeliger, maar weet dan weer niet welke ik het beste kan nemen? Heeft iemand hier een goede ervaring met een early test?

Anne 06-07 om 20:12

Ik heb eigenlijk altijd alleen met action getest, zowel early als de gewone. Streepje was dan wel iets donkerder dan de gewone maar niet heel veel. Weet ook niet of het nu veel zegt, maar je kan het proberen. Het is ook vreemd dat die iedere keer licht positief is. Meestal bij een vroege miskraam/mislukte innesteling waarbij je een licht streepje hebt is de dag daarna al niet meer vindbaar en daarna ongesteld. In ieder geval niet zo lang een licht streepje, daarom denk ik dat er iets anders is, maar eerlijk, ik heb geen idee wat

Puck 06-07 om 20:29

Op een early test ga je ook gewoon een licht streepje zien denk ik. Je kunt ht proberen natuurlijk, maar volgens mij is het weggegooid geld. Hoe sterk je het streepje ziet, hangt af van de drempelwaarde die de test nodig heeft. Is die lager, zal het streepje iets donkerder zijn. Maar dan? Dat je een klein beetje hcg in je lijf hebt weet je nu al. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'aankomende menstruatie of eerste kwaaltjes?' in het Zwanger worden forum