Langer dan een jaar bezig

238 antwoorden en 33807914x bekeken

$ophie 26-05 om 08:20

Hè allemaal, mag ik me ook aansluiten? Sophie 24, bezig voor eerste kindje sinds september 2015. In juli mogen wij starten met Iui.. Vandaag op 8 dpo en mijn lijf speelt weer spelletjes met me. Om moedeloos van te worden he.. 

reageer

kirstnn 04-06 om 11:41

Navela die echo was gewoon goed! Je zag al een minimensje, en n echt wiebelkontje bewoog zoveeeel! Net alsof t allemaal dansjes doet Hebben de hersentjes al gezien, deel van de navelstreng en de placenta zit aan de voorkant.. Hartje sloeg 171 x per minuut en dat was prima. Mijn vriend mocht ook een filmpje maken van de bewegende beelden dus kan 10min kijken. Na die echo voel ik me wel een stuk rustiger zo van: het zit deze x gewoon goed! Aankomende vrijdag termijn echo. 

En jij test volgende week zondag dan als je niet ongesteld bent geworden? Spannend! Ik duim voor je  

Hey Sophie, jij ook al zolang bezig! Ik vanaf augustus 2015 al 2miskramen verder en nu 10weken zwanger voor de derde keer.. Wat is de reden van iui als ik vragen mag? Dat je lichaam spelletjes speelt kennen we hier allemaal! Ook duim ik voor jou

$ophie 04-06 om 19:43

Hee hoi! Bedankt voor jullie berichten  Kirsten gefeliciteerd met je zwangerschap! Wij hebben niet echt een reden voor de iui. We zijn straks bijna 2 jaar bezig en we hebben een hele fijne en lieve gynaecoloog die het niet erg vind dat we eerder starten  het verhoogt de kansen altijd wat natuurlijk. Niet 1x zwanger geweest in 1,5 jaar.. Maar we zijn beide goed vrichtbaar, alle onderzoeken al gehad duss.. Dan gaan toch alle alarmbellen wel af.. 

kirstnn 04-06 om 19:52

Dankjewel Sophie!  

Aahoke. Fijn dat jullie gyn zo meegaand is dan! Dus het zou gewoon moeten kunnen.. En je gebruikt ovulatietesten zo te zien. Hopelijk met iui dat het wel lukt! Leukste natuurlijk nog voor de iui zou starten natuurlijk. Wat zegt de gyn erover, dat alle onderzoeken goed zijn maar het niet lukt? 

$ophie 05-06 om 11:30

De gynaecoloog had niet verwacht ons terug te zien voor de iui. Maar helaas.. T kan aan zulke kleine dingetjes liggen.. We starten dan ook direct met hormoonspuiten om onze kansen op te krikken.. Ik hoop dat dat het zetje is die we nodig zijn  mag ik vragen hoe lang jij bezig bent geweest??

kirstnn 05-06 om 12:40

Ja idd hoop ik ook voor jullie, zou mooi zijn!  

1jaar en 8 maanden voor een blijvende zwangerschap.. Aankomende vrijdag termijn echo dan ben ik 10wkn en 6dagen. Zover zijn we nog nooit gekomen, eerste zwangerschap was een ma. Hartje gezien met 7wkn en 1 week later was het gestopt maar kwamen we pas achter op de volgende echo. Werd een curretage want lichaam bleef maar niks door hebben.. 2e keer had ik zelf al een voorgevoel van er klopt iets niet maar kon het niet plaatsten en 2 dagen voor de 8 wkn echo bloedverlies en toen wist ik t eigenlijk al en idd op de echo bleek t maar 4/5wkn groot dus al vrij snel gestopt met groeien. Dat was een spontane mk. 

Deze zwangerschap dus erg bang geweest in het begin en erg afstandelijk.. Maar vorige week een echo gehad op 9wkn 3 dagen en t bewoog volop dus sindsdien wat rustiger en t gevoel van t zit deze keer gewoon goed.

$ophie 06-06 om 08:05

Wat super dat het dan nu allemaal goed lijkt te gaan Kirsten! Het blijft toch een klein wonder he.. 
Ik hoop ook dat iui het gaat zijn voor ons, maar ben wel een beetje huiverig. Heb t idee dat er helemaal geen sprake is van een bevruchting/ innesteling. Is koffiedik kijken natuurlijk, maar na bijna 2 jaar nog niet 1 x zwanger geweest.. Ben bang dat wij er alleen komen via ivf/icsi.  

kirstnn 06-06 om 11:01

Sophie gelukkig wel ja, het is toch allemaal niet zo vanzelfsprekend zoals vele denken.. 

Ik hoop ook voor jullie dat iui het zetje is wat jullie nodig hebben! Is er al gesproken over ivf/icsi? Bv na hoeveel rondes iui word daarop over gegaan mocht dat nodig zijn.

$ophie 06-06 om 12:14

Kirsten, nee er is nog niet over gesproken. Onze gynaecoloog had zoiezo niet verwacht dat we dit traject in zouden moeten, alles lijkt helemaal goed. Allebei hoog vrichtbaar, goed zaad, goede eisprong ed. Ik heb eind van de maand intake en uitleg over de hormonen enzo. Dus ik denk dat we het dan wel horen.. Maar als het wel een bevruchtingsprobleem is, heeft iui weinig zin natuurlijk. Maar dat kunnen ze niet controleren jammer genoeg..

kirstnn 06-06 om 12:39

Sophie gek he als alles goed is dat het dan toch nog niet lukt.. Ben benieuwd, moet je hormonen spuiten? Of hoor je dat ook einde van de maand

$ophie 06-06 om 13:53

Ja heel erg vreemd en vooral heel erg frustrerend.. Ja ik krijg hormooninjecties.. Dat had ze al verteld bij de laatste onderzoeken  en ik heb al zo'n naaldenfobie????

kirstnn 06-06 om 14:09

Snap ik meid, is ook niet niks! Gerum kan je ze dan wel zelf zetten of moet je vriend dat doen? Moet je dan pregnyl spuiten? 

$ophie 06-06 om 15:54

He Kirsten, ik ga ze zelf zetten  heb lang in dr zorg gewerkt dus weet hoe het moet.. T is alleen best eng om jezelf te prikken haha. Mijn man is nogal lomp, dus die blijft zoiezo van die spuiten af hahaha. Is het bij jou wel allemaal natuurlijk gegaan??

$ophie 06-06 om 15:56

Oh ik heb geen idee welke hormonen ik krijg.. Ze had het over iets follikel stimulerende en iets om de eisprong op te wekken.. Ik ben heel erg benieuwd.. Ben destijds aan de pil gegaan vanwege de hormonen. Dus ben bang voor reacties.. 

kirstnn 06-06 om 16:20

Aahokee dus dat zit wel goed  
Ja snap ik dat vind ik ook eng hoor, dan idd hem niet laten doen hahah! 
Bij mij wel allemaal natuurlijk gegaan ja.. 
Dan denk ik dat je pregnyl moet spuiten maar goed dat weet ik ook niet zeker  
Ohh dus je reageerde heftig op hormonen, ben dan ook benieuwd hoe t gaat als je dat moet doen ja.

Lavidaloca (Gast) 06-06 om 19:56

Hallo allemaal,

Mag ik hier ook mee komen kletsen?
Inmiddels helaas ook al een jaar bezig..

Onlangs zijn ze er achter gekomen dat ik Pcos heb.
Nu dus aan de Clomid. Eerste ronde met 50mg helaas geen eisprong, nu dus weer met Provera menstruatie opgewekt en deze ronde met 100mg Clomid proberen.


kirstnn 06-06 om 20:08

Tuurlijk lavidaloca! 

Was je erg onregelmatig of hoe ben je er achter gekomen? Hopelijk doet de 100mg wel wat!  

Lavidaloca (Gast) 06-06 om 20:14

Ja ik was heel onregelmatig ongesteld.
Eerst ging het nog wel maar daarna ging het over in een cyclus van uit m'n hoofd iets van 130 dagen..
Toen dus doorverwezen naar de gynaecoloog en fertiliteitsarts.

kirstnn 06-06 om 20:37

Wow 130 dagen is ook wel echt lang! Fijn dat je toen wel doorverwezen bent en nu weet wat er is.. Nu je clomid gebruikt krijg je dan ook echos om te kijken of er eitjes groeien oid?

Navela 06-06 om 21:15

Ooooh wat een goed nieuws Kirstnn. 
En ik begrijp helemaal dat je nu iets beter kan gaan genieten. 
En Sophie spannende tijden weer dus. Maar lijkt me ook wel eng.
Als ik nu nog niet zwanger ben ga ik toch overwegen een onderzoek aan te vragen.
Beide van mn vriendinnen zijn zwanger. 1 hoeft nog maar 10 weken en de anders is het sinds kort maar moet zeggen dat ik natuurlijk dolblij voor ze ben maar ook voel je je nog onzekerder worden.
Hoop zo dat het nu eindelijk eens lukt!!! ????

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Langer dan een jaar bezig' in het Zwanger worden forum