Proberen om zwanger te worden wie heeft er zin om mee te kletsen ?!?!

405 antwoorden en 30561819x bekeken

Merel 03-02 om 19:58

Snow, hij kan toch wel tegen een beetje slijm? Hihi!

reageer

charldxv 04-02 om 18:44

Kim: ik zou tegen dinsdag een test doen? Met een early test kan het 4 dagen voor de verwachte datum van je menstruatie. Als de teleurstelling er is maakt het niet uit of het dan is toch of 4 dagen later? Dan weet je het... Want nu heb je ook spannind omdat je niet weet of het zo ver is of niet ? 
Die ovulatietesten waarom mag je 2u niet gedronken hebben? Bedoelen ze toch ook gewoon water ? daar heb ik eigenlijk niet echt naar gekeken, mss daarom negatieve testen... ? 

kim 04-02 om 19:23

Ik ga vrijdag testen. Ik word de 10 de of 11de normaal ongesteld! Dan is het niet heel veel te vroeg. Maar nu ben ik ook nog steeds misselijk en zo super moe. Ik viel net in slaap op de bank. Niks voor mij. Hoe is het met jou?

Angelajj 04-02 om 18:58

Veel water drinken maakt de urine lichter en kan het testresultaat van de ovulatietest beïnvloeden. Het is mogelijk dat door het drinken van veel vocht het testresultaat vervaagt, moeilijk leesbaar wordt of zelfs negatief wordt. 
Als het goed is staat ook op de gebruiksaanwijzing van de testen dat je het beste tot 2 uur voor de test niet meer moet drinken en plassen.
https://m.sensitest.nl/veelgesteldevragen.php?p=10-beste-adviezen-over-ovulatietesten

charldxv 04-02 om 22:21

Oke, het is niet dat ik voor de test super veel gedronken had. Alleen een paar slokjes, dus het resultaat zal wel kloppen. Nog steeds negatief... En vandaag echt 2u op voorhand niet gedronken. Vind het toch maar akelig hoor, hoop toch op een dag een keer een positieve test te zien. 
Hoe laat voer je het best de test uit? Niet met ochtendurine had ik gelezen, maar maakt het voor de rest uit ? 
Kim: cava, spannend omdat ik steeds negatieve ovulatietesten heb... Maar ja is afwachten zeker!? Ik duim mee vrijdag! Hou je ons op de hoogte ?? 

Merel 04-02 om 22:29

Hi Chard! Ik deed ze altijd in mijn lunchpauze even snel op het toilet! En als mijn ei eraan kwam, dan ook nog eens in de avond. En je kunt ook tempen en je afscheiding in de gaten houden!

charldxv 05-02 om 09:39

Zal temperatuur in de gaten houden, maar zal misschien niet kloppen aangezien dit altijd op verschillende uren van de dag is ? (Werk in shiften met veel nachtdiensten).. 
afscheiding hou ik ook in de gaten, maar vind dat niet simpel haha !  

Florien 05-02 om 13:01

Nogmaals heel erg bedankt voor jullie positieve en geruststellende berichtjes m.b.t. het financiële aspect. Ik ben inmiddels helemaal gerustgesteld en zie het vol vertrouwen tegemoet. Jammer genoeg is mijn vriend/man (hoe noem je zoiets na een geregistreerd partnerschap?!) nog steeds een beetje onzeker. Hij denkt ook dat dat deels komt dat het nu zo dichtbij komt, dat hij het dan gewoon heel erg spannend vindt. Hij vindt het ook best wel heftig dat de financiële verantwoordelijkheid dan helemaal op zijn schouders rust. Dus hij wilde eigenlijk liever even aankijken hoe het gaat met sparen de aankomende maanden. Ik laat het onderwerp voorlopig even rusten want ik wil het niet opdringen en vind het ook belangrijk dat we er beide zeker van zijn als we de stap nemen, maar ben stiekem wel een beetje teleurgesteld en sip omdat we een plan hadden gemaakt en ik me er erg op verheugde. Het is nu even afwachten hoe het loopt en wat we gaan doen denk ik.. Kan het niet zo goed inschatten

BM 05-02 om 13:16

Ik heb zelf meegemaakt, en ook veel in mijn omgeving gezien, dat sommige mannen er nooit helemaal klaar voor zijn. Blijft altijd spannend zo’n grote verandering qua geld, vrije tijd, verantwoordelijkheid, relatie etc. Je moet het niet afdwingen natuurlijk, maar een beetje verleiden moet kunnen toch? 

kim 05-02 om 13:35

Florien komt echt wel goed. Mijn man is zelfs nog zenuwachtig terwijl hij wou dat ik stopte met de pil. Nu is hij helemaal van de kaart omdat ik al een paar dagen misselijk ben en Stekende pijn heb gehad. Hij wil graag dat ik een test doe. Maar ik denk dat dat echt te vroeg is. Omdat ik zaterdag pas ongesteld hoor te worden? Wat Denken jullie? 

Florien 05-02 om 13:47

Ahh dankje Kim. Het is toch wat met die mannen van ons he? Ik zou mijn spiraal er eind april uithalen en begin juni beginnen met proberen, had hij ook allemaal zelf voorgesteld. Nu zei ik dat ik graag mijn spiraal er eind maart uit wil zodat ik de maanden april en mei mijn lichaam even kan laten afkicken, en nu krijgt ie het ineens benauwd omdat dat al zo snel is. Haha.

Echt spannend Kim, hoop dat het raak is voor jullie! Ik zou zaterdag of zondag testen, want grote kans dat als je nu test, er toch niets uitkomt ook al ben je misschien wel zwanger. Maar als je het echt niet meer uithoudt kun je het natuurlijk altijd alvast doen.

Florien 05-02 om 13:37

Thank god dat je het begrijpt haha. Ik zag er best tegenop om het te vertellen, ook omdat ik er een beetje verdrietig over ben. Maar daar heb je helemaal gelijk in hoor! Ik benoem af en toe tussendoor even wat positieve dingen over kindjes en onze situatie, met als achterliggende boodschap dat het wel goed komt en dat we er klaar voor zijn. En tuurlijk vind ik het ook spannend want je weet inderdaad niet wat op je afkomt en hoe het zal gaan allemaal, maar dat weet je nooit! Ik hoop dat het uiteindelijk meevalt met zijn angst en dat we gewoon in juni kunnen gaan proberen. Ben echt heel erg benieuwd... Ik hoor overal om me heen dat het nooit het juiste moment is en dat je altijd wel nadelen kan bedenken aan de huidige situatie en daar ben ik het echt mee eens. Hij zegt zelf ook wel dat hij misschien gewoon bang is omdat het dichterbij komt. Maar ik durf er nu niet meer zo goed over te beginnen haha, bang dat hij dan zegt 'laten we toch nog maar een jaartje wachten'

BM 05-02 om 19:52

Mijne begon ook terug te krabbelen. Ik wil een tweede en hij twijfelt. Maar toch hebben we seks zonder condoom, dus zo bang is hij er ook weer niet voor  Dat is met een spiraal natuurlijk even wat lastiger.. ik zou zeggen: spiraal eruit en zeggen dat hij condooms moet halen als hij nog niet wil! Haha

Florien 05-02 om 20:50

Haha dan is ie inderdaad toch niet héél erg bang.. Scheelt weer!! 
Dat is een goed idee BM, haha! Ja spiraal eruit laten halen is zo’n definitief moment he.. 

BM 05-02 om 21:18

Dat is waar, maar het is wel jouw lichaam.. wat hij dan verder doet moet hij zelf weten 

Merel 06-02 om 06:48

Hoi Florien! Lastig hoor. En dan die mannen maar zeggen dat vrouwen twijfelkonten zijn De 100% zekerheid gaat hij nooit krijgen, als hij daar op wacht wordt hij nooit papa. En iedereen vindt het eng; hoeveel veranderd mijn leven, kunnen we nog wel alles doen wat we willen, houden wij ook tijd voor ons zelf over, zijn wij wel leuke ouders, kunnen we dit betalen? Op de meeste van die vragen krijg je pas antwoord als je ziet wat je er voor terug krijgt, dus het is op sommige vlakken (niet iedereen twijfelt aan hetzelfde) een sprong in het diepe. Maar als je dat kleintje ziet en na een paar weken/maanden ontstaat een ritme komt alles goed! En natuurlijk zijn dingen anders dan daarvoor, maar je wil dan ook dingen soms niet meer die je nu leuk vindt. 

Ik vind het idee van BM wel leuk; je legt hem gewoon uit dat jij alle vertrouwen erin hebt dat jullie het samen voor elkaar krijgen en dat jij met hem alle uitdagingen aan durft! En dan zeg je hem dat je daarom die spiraal eruit laat halen eind maart, zodat je lichaam kan wennen. En als hij dan nog twijfelt, zeg je dat hij dan voor de condooms mag zorgen. Dan gaat niets tegen zijn zin, maar kun jij wel je lichaam laten wennen! Ik heb dat eigenlijk ook gedaan na de bevalling; ik vind een tweede leuk, hij wilde eigenlijk een jaartje wachten. Heb met hem afgesproken dat hij dan de condooms regelt. Dat ging één doosje goed, maar na twee weken was die op (we hadden wat in te halen, hihi) en natuurlijk was hij vergeten nieuwe te kopen. Dus toen lagen we daar na wat gefriemel, hij zou wel even een condoom pakken... toen besloot hij dat het risico toch niet zo groot is dat het gelijk raak zou zijn en anders het ook welkom is. Toen hij dat verschil merkte heb ik geen condooms meer gezien, hihi! Helaas nog niet zwanger door de bv (nog geen ei) maar hopelijk snel!


Florien 06-02 om 10:19

Ja daar zit echt wel wat in! We hebben het er gisteravond nog even over gehad en hij vertelde dat hij dacht dat hij zich er wat zekerder over zou voelen wanneer ik bijna klaar was met mijn studie, omdat er dan meer uitzicht is op een baan en dus meer financiële zekerheid. Dat begrijp ik heel goed en nu twijfel ik daar ook een beetje over, maar dan zou het betekenen dat ik bijvoorbeeld in verwachting zou kunnen zijn tijdens het afstuderen en dan zouden we eind dit jaar kunnen beginnen met proberen. Als ik eraan denk, vind ik dat echt heel ver weg. Maar aan de andere kant zou het misschien wel praktischer zijn als ik de studie heb afgerond voordat de baby er is.. ipv dat ik nog moet afstuderen. 

Het is niet dat hij het niet wil, maar hij is wel bang dat we dan allerlei onverwachte kosten krijgen die we niet kunnen betalen en dat begrijp ik wel. Dus hij denkt dat hij er dan wel wat zekerder van is. Maar hij zei ook tegen me dat hij het goed vindt als ik mijn spiraal eruit laat halen en dat we dan gaan kijken wat ‘het lot’ voor ons in petto heeft. Ik vind het echt lastig, aan de ene kant denk ik ik laat de spiraal eruit halen en we zien wel wat er gebeurd, voor het zelfde geld duurt het een aantal maanden voor het raak is en kan ik alsnog afstuderen voordat de baby er is. En aan de andere kant zou het misschien leuker zijn als hij er ook helemaal zeker van is, in ieder geval van dat financiële aspect, want 100% zekerheid heb je vast nooit... Lastig!!! Wat vinden jullie ervan?

BM 06-02 om 10:28

Je kan ook je spiraal eruit halen en elke keer dat jullie twijfelen toch wel een condoom omdoen. 
Ik denk dat het op de lange termijn allemaal niet zoveel uitmaakt. Ik zou gewoon doen waar jullie je goed bij voelen of dat nou nu beginnen of wachten is. Je hebt er verder toch weinig controle over: het kan nog maanden duren of het kan ook meteen raak zijn. Ik dacht beide keren ook ‘leuk we gaan het proberen’ en ik ben nu voor de tweede keer meteen de eerste ronde zwanger haha. 

Hoe oud ben je nu?

Florien 06-02 om 10:44

Wow haha wat snel zeg BM!! Superleuk! Gefeliciteerd (ik weet niet meer of ik dat al had gezegd dus voor de zekerheid). Hoe oud ben jij en hoe lang ben je nu zwanger? 

En je hebt ook gelijk, je hebt er geen controle over.. Maar het is wel zo dat als het allemaal ‘volgens plan’ verloopt, dat ik dan een halfjaar er tussenuit ga met mijn studie en daarna nog een halfjaar ga afstuderen. Dus dan ben ik nog een jaar bezig en heb ik dus in die tijd geen inkomen. Maar misschien is dat ook niet zo erg hoor, ik denk dat het hoe dan ook allemaal wel goed komt als het zo ver is. En we kunnen tot die tijd nog zoveel mogelijk proberen te sparen! 

Ik ben nu 22 jaar dus nog heel jong! Maar dat vind ik juist wel heel fijn

BM 06-02 om 11:41

Oh dat is echt nog wel heel jong! Meid, eerlijk gezegd zou ik dan nog even lekker wachten. Zijn er niet nog dingen die je wel doen voor je aan kinderen begint? Ik ben op mijn 25e afgestudeerd en heb eerst lekker aan mn carrière gewerkt en verre reizen gemaakt. Dat is natuurlijk niet wat iedereen wil, maar heb je geen dromen die je makkelijker kan verwezenlijken voor je aan kinderen begint?


Ik ben nu 32 en heb er al 1 van ruim 1,5 jaar. Het doet echt wel veel met je vrijheid en je relatie, dus eerst nog een tijdje genieten van je vrijheid is misschien echt geen slecht idee..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Proberen om zwanger te worden wie heeft er zin om mee te kletsen ?!?!' in het Zwangerschapsforum