Proberen om zwanger te worden wie heeft er zin om mee te kletsen ?!?!

405 antwoorden en 30561317x bekeken

Lies34 02-02 om 10:35

Morgen eerste pilloze dag dus mijn lichaam gaat dan pas weten dat er een baby mag komen.
We zijn er helemaal klaar, ovulatietesten besteld, app geinstgeïnstal zowel bij mij als bij hem.
Woensdag heeft een collega van mijn vriend aangekondigd dat hij papa wordt en mijn stuurde me onmiddellijk dat hij dat niet eerlijk vond, dat zijn collega voorstak. Vond ik zo schattig!
Dus hopelijk snel een regelmatige cyclus.
Succes aan iedereen! 
Lieve groeten
Lies 

reageer

Bloem 02-02 om 14:21

Ik ook 5 dagen getesy negatief terwijl ik nu in bruchtbare periode hoor te zitten vandaag mijn eisprong maar test zegt van niet......

Word er ook gek van zijn die testen wel zo betrouwbaar.... 

Lies34 02-02 om 14:55

Welke testen gebruik je?
Ik heb die van 2besure besteld online. 

Nola 02-02 om 17:51

Ik heb nu precies 21 dagen geleden mijn laatste pil geslikt.. daarna ontrekkingsbloeding gehad en nu sinds 2 dagen hele dikke witte afscheiding (sorry klinkt naar) wat zou dit zijn ? Is dit normaal?

Merel 02-02 om 20:36

Lies spannend en wat super lief van je vriend! Hopelijk mag hij het ook snel melden!!

Florien 02-02 om 21:25

Ahhh wat leuk Lies! Geniet ervan samen. 

Even een vraagje meiden.. Hebben jullie soms ook onzekerheden als je denkt aan het financiële aspect wat een baby met zich meebrengt? Wij vinden het soms toch wel een beetje griezelig, omdat we maar één inkomen hebben. Soms twijfelen we dan toch of we het dan wel goed genoeg voor elkaar hebben. Vind het heel lastig in te schatten of onze ‘zorgen’ realistisch zijn of niet. Hoe staan jullie hier in? 

Nola 02-02 om 21:37

Florien 

Ik herken je angst.. het komt vooral omdat ik heel vaak zie op tv bijvoorbeeld. Dat ouders t duurste van het duurste en alles compleet nieuw kopen..  en aan de andere kant, waarom niet 2e hands meubeltjes kopen oid, als het er goed uit ziet.. goed schoon kan maken why not? Tuurlijk wil je t beste voor je kindje.. maar luiers van kruidvat eigen merk zijn net zo goed als de echte Pampers..

Florien 02-02 om 22:03

Ja daar heb je helemaal gelijk in! Zeker weten.. maar het is meer dat ik niet weet of en hoeveel we kunnen sparen dan. En we willen dan wss wel vrij rap een tweede kindje (als het ons gegeven is). Dan krijg je nog meer kosten, opvang, school etc. Naast normale kosten als hypotheek, studieschuld en andere vaste lasten. Dan willen we ook graag nog een keer verhuizen over een paar jaar naar een iets grotere woning..

BM 02-02 om 22:18

Hoi Florien,
Ik heb er al 1 rondlopen en vond het eigenlijk wel meevallen. Duurste was minder gaan werken en de kinderopvang, maar dat heb je niet met maar 1 inkomen dan toch?

Florien 02-02 om 22:29

Wow ik kom er net achter det het basisonderwijs compleet wordt vergoed door de overheid!! Ik wist dit echt niet en dat voelt als zó’n opluchting. Op de middelbare school wordt ook het grootste deel vergoed. Dus nog genoeg tijd om te sparen voor de studie van de kids! 

@BM Heel erg bedankt voor je reactie! Fijn om te horen dat het je is meegevallen. Kan me voorstellen dat dat dure dingen zijn. We hebben momenteel één inkomen omdat ik nog studeer. Hoop het te kunnen oplossen met oppas van ouders en schoonouders totdat ik ook een baan heb; ben van plan deeltijd te gaan werken wanneer ik klaar ben met mijn opleiding. Maar dan komt er dus meer inkomen bij! 

BM 02-02 om 23:06

Dan komt het vast helemaal goed. Idd zoveel mogelijk netwerk inschakelen om je studietijd te overbruggen en even wat zuiniger leven. Het eerste jaar heb ik ook echt wel geld uitgespaard, omdat we minder (ver) op vakantie gingen / veel minder uit eten / minder shoppen (voor onszelf dan haha) etc etc. Daarnaast krijg je ook nog kinderbijslag natuurlijk. Afhankelijk van wat je vriend verdient misschien zelfs nog kindgebonden budget ook?
Als je allebei een bepaald bedrag per jaar verdient met werken, dan krijg je overigens wel een leuke belastingkorting als je een kind hebt.
Hoe dan ook zal het vast wel goedkomen

Florien 02-02 om 23:31

Ja dan bespaar je ook behoorlijk wat natuurlijk, dat eerste jaar haha! Scheelt weer. En kinderbijslag is ook mooi meegenomen natuurlijk! Misschien dat we dat kunnen sparen voor het kindje ofzo. Wij komen niet in aanmerking voor kindgebonden budget. Oh belastingkorting als je een kind hebt? Dat klinkt goed! Ben benieuwd hoe dat zit. Voel me in ieder geval een stuk positiever en opgelucht! Heb er vertrouwen in dat het goed komt. Nu mijn vriend nog haha! Hij wil het heel graag maar zat ook heel erg met het financiële gedeelte.

Heel erg bedankt voor je geruststelling en informatie in ieder geval 

Merel 03-02 om 00:32

Florien, eens met BM! En vooral als jij daarna nog gaat werken is dat extra voor wel een keer een verre reis oid! Er is tegemoedkoming voor kinderopvang, ieder kwartaal een klein beetje kinderbijslag en ga even naar de site “mijntoeslagen” daar kun je zien waar je recht op hebt.

Snowflake 03-02 om 08:33

Komt wel goed florien! Hier maak ik mij niet echt zorgen om het financiële. Onze inkomsten zullen enkel maar stijgen he als er een loon bijkomt! 
Pff hier mijn eisprong al gehad op dag 8!!  7 maand na het stoppen van de pil ben ik nog altijd zo onregelmatig 
Dag 8 is ook zo vroeg dat we echt al tijdens mijn MS zouden moeten proberen om raak te zijn en zover ga ik mijn verloofde echt niet krijgen denk ik  ik hoop dus binnen een maand of 4 als we echt starten wat regelmatiger te zijn

BM 03-02 om 08:57

Graag gedaan hoor! En snap wel dat je je zorgen maakt, want los van dat je je kind alles wil kunnen geven, wil je zelf ook nog wel een beetje kunnen leven natuurlijk 
Ik was daardoor eerst ook nog wel een klein beetje aan het twijfelen over een tweede, maar toen ik zag dat je daar nóg veel meer kinderopvangtoeslag voor krijgt, was ik om 
Een derde zou ik dan wel echt alleen willen als we financieel een stuk ruimer zitten dan nu 

Merel 03-02 om 13:26

Jeetje Snow, op dag 8 al een ei? Hoe lang ben je ongesteld? Ik altijd 2 dagen wel heftig en dan 2 minder, die twee doen we soms al sex als we veel zin hebben. Maar dag 6/7 moet bij jou ook wel kunnen toch?

Snowflake 03-02 om 17:12

Ja ook 2 dagen hevig maar dan heb ik nog lang wat bloed/slijm af en toe. Misschien kan ik hem dan toch nog overtuigen om het dan te doen 

BM 03-02 om 17:27

@snowflake Misschien in de douche doen dan?

charldxv 03-02 om 18:37

Woehoe wat een leuke verhalen!! Veel succes allemaal... Het financiele aspect denk ik dat dat vanzelf op zijn pootjes terecht komt, als je er eenmaal zit doe je dat “gewoon” denk ik. En zorg je wel dat je toe komt. 
Angelajj bedankt voor de reactie, ik blijf nog even testen... Hoop dat er rap een positieve test uit komt. Ach ja, het vrijen blijft leuk en dat is toch wel ook belangrijk. Natuurlijk bij een oositieve test zal het toch wel even extra worden. Zoals bij iedereen hier.. leuk leuk !!! 

kim 03-02 om 18:53

Heee meiden. Ik moet rond de 10de ongesteld worden. Maar nu heb ik steken in mijn rug en onderbuik en ben ik super moe en misselijk. Wat zal er aan de hand zijn? Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik pas vanaf vrijdag de 9de ga testen om teleurstelling te voorkomen. Maar dat begint nu lastig te worden omdat ik zoveel klachten heb. Weet nou niet wat ik moe doen. Help!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Proberen om zwanger te worden wie heeft er zin om mee te kletsen ?!?!' in het Zwangerschapsforum