Borstvoeding of flesvoeding?

34 antwoorden en 46059193x bekeken

sietske 07-08 om 10:03

Van mij krijg je geen commentaar hoor :-) maar ik wil zelf wel gaan proberen borstvoeding te geven

reageer

Dani 07-08 om 10:29

He Gerda,

Ook hier nogmaals: lekker laten gaan dat commentaar!
Een kind heeft ook niets aan een stressvolle moeder hoor.
Gewoon doen waar je je goed bij voelt en wat jou het beste lijkt voor je gezin!

Groetjes dani

gerda 07-08 om 10:32

Hey Dani,

Dat is dan ook de reden dat ik flesvoeding ga geven. ALs ik borstvoeding ga geven, word ik zo'n stressvolle moeder en dat is het laatste wat ik wil.
Ik wil van deze zwangerschap en baby genieten zoals ik van Maya en Julian door omstandigheden niet heb kunnen doen en flesvoeding is daar een onderdeel van!

* 07-08 om 11:07

@Gerda,
Zoals je al aangeeft in je verhaal jij moet gewoon doen waar jij je het beste bij voelt en je hoeft GEEN verantwoording af te leggen. Zoals ik al eerder schreef mensen willen soms zo graag dat hun mening opdringen en hun mening de jouwe laten worden. Maar we zijn mensen met een zelf denkend vermogen en geen schaapjes dus je mag zelf weten wat je doet.
Lekker flesvoeding gaan geven meid en laat je niet door een ander koeieneren.

Liefs Ju
ps ik ga wel borstvoeding geven.

* 07-08 om 11:22

@Gerda,1ste fles voeding en 2de borstvoeding dat ging helemaal super. Maar kan je wel vertellen wordt dit een drama dan ga ik gewoon over op de fles desondanks wat er wordt geprevaleerd. blabla dat vind ik het want zoals jij schrijft de samenstelling van de fles is in de loop der jaren echt enorm verbeterd.

Liefs Ju

Tineke 07-08 om 12:15

Ik heb me voorgenomen borstvoeding te geven. Lukt dit echter niet of voel ik me er echt niet goed bij, dan schakel ik over op flesvoeding hoor.

Dani 07-08 om 14:34

Bij mijn eerste 5 dagen volgehouden om de borst te geven. Mocht mijn bed niet uit al die dagen,borstvoeding kwam niet op gang en ik lag te stressen......
Besloten de fles te gaan geven en de VK was het er meteen mee eens, deed niet moeilijk of wat.

Bij mijn vriend z'n ex bleven ze zeuren dat ze moest proberen door te gaan met de borst terwijl dat ook gewoon niet zo best lukte.
Vriend had zoiets van bekijk het lekker, is voeding gaan halen en het ventje deed het geweldig op de fles.

Ik wil het dus wel gaan proberen maar maak er absoluut geen halszaak van hoor, lukt het niet, jammer dan.
En ik houd mezelf voor dat IK de beslissingen neem deze keer en niemand anders,al staat de hele wereld op z'n kop.

Zo lekker even die hormonen haha!!

Olivia-Anna Beekman 07-08 om 22:38

Maak je niet druk Gerda!!
Je hebt het geprobeerd!!! En in jou geval krijg je duidelijk een beter gevoel met flesvoeding.
Dus wat is het probleem dan?
Wel zou ik proberen om gewoon te kolven!!
Je kind krijgt de allerbeste voeding en jullie kunnen elkaar lekker aankijken..Heerlijk!

Ik persoonlijk heb ervoor gekozen er alles aan te doen om borstvoeding te geven!!
Maar m'n man wil wel dat ik iets ga kolven zodat ik niet elke nacht uit bed hoef
Lief toch!...

wientje 08-08 om 08:49

Ik ga proberen borst voeding te geven. Daar geef je je kind veel antistoffen mee, het schijnt even te duren voor het kindje zijn eigen weerstand goed kan opbouwen. Ook heb je altijd voeding bij de hand en is het veel goedkoper.
Maar als het niet lukt, dan lukt het niet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik het heel naar vind, denk dat ik dan ook stop en over ga op flesvoeding.
Voordeel van flesvoeding is trouwens dat je veel beter in de gaten kan houden of ze genoeg binnenkrijgen. Er zitten ook meet calorieën in fels voeding, dus ze hebben er minder van nodig.
Als het niet gaat vanwege zuigreflex enzo dan denk ik dat ik zal proberen te kolven en het gekolfte via de fles zal geven. Doet een vriendin van mij. Die heeft een hele goede productie, maar haar dochtertje snapt de borst niet. Vind dit een mooie en goede oplossing. Kindje krijgt veel antistoffen binnen, en ze kunnen goed in de gaten houden of ze genoeg drinkt. Prima combo!

Cin 08-08 om 13:07

Ik had bij mijn zoontje geprobeerd borstvoeding te geven hij dronk op zich best goed..maar ik heb er geen geduld voor moest ook met tepelhoedje e.d. Ik voelde me er alleen maar gestrest bij..
Overgestapt op flesvoeding dat ging super!
Bij me dochtertje niet een smeer geprobeerd en gelijk flesvoeding gaan geven..
Wat jezelf al zegt ook hier 2 kerngezonde kids
Nu zwanger van nr 3 en ook nu ga ik weer gelijk flesvoeding geven

liena 08-08 om 13:26

wat is nu eigenlijk beter?
borstvoeding is goed omdat er veel antistoffen inzitten.
maar....
je mag de afgekolfde melk niet in de magnetron zetten want dan warmt het te snel op en worden de antistoffen gedood :s
verder als je borstvoeding geeft moet je nog eens extra vitamine K bij geven.
ik geef borstvoeding en de afgekolfde melk in een flesje en moet iedere keer weer die vieze olievitamine aan hem geven op een theelepeltje. hij is daar echt niet blij mee
bij de flesvoeding zitten de vitamine erbij.
heb nu vandaag eens voor de eerste keer flesvoeding gegeven van nutrilon die je kan combineren met borstvoeding. lijkt wel dat ik ineens een hele andere baby heb. minder gehuil/geschreeuw. en hij valt weer lekker snel inslaap. als hij daar zo goed op blijft reageren dan ga ik ook snel over op flesvoeding.

Shana 08-08 om 18:55

ik zou de borst geven, natuurlijk ieder zijn eigen keuze wat ze doen, men ventjj heeft ook al gevraagd dan te kolven zodat hij snachts de fles eens kan geven voor mijn rust, zodus dat komt ala llemaal voor elkaar, het kolven is zo gemakkelijk en toch geef je eigenlijk de fles hehe, zus heeft het ook altijd zo gedaan en ze had er ook geen klagen van

sara x (Gast) 04-02 om 20:27

Borstvoeding is voor mij wel een stuk makkelijker geworden met de borstvoedingsbh's van mammae. (www.mammae.be)
Voor deze ontdekking had ik zo gevoelige borsten. Wie had dat kunnen denken dat een goede keuze van BH zo belangrijk was.
Ze zitten geweldig en zien er bovendien nog mooi uit ook. Discretie is hierbij ook nog eens verzekerd en kan nu overal borstvoeding geven.
Groetjes Sara

jessie 08-02 om 07:55

Ik ben zelf ook

jessie 08-02 om 07:59

I

Diana 13-02 om 19:33

Gewoon beide. Kan geen kwaad

katrien 16-07 om 20:54

Is het ook aan te raden de beide te combineren? Zou bijv. 'S morgens en zo vaak mogelijk overdag borstvoeding willen geven en dertussen mss eens een flesje. 'S avonds opnieuw de borst, of is dit niet aan te raden?

elsie (Gast) 05-08 om 15:49

Ho er rekening mee dat als je voedingen overslaat je productie terug kan lopen tenzij je op dat moment kolft. Meestal is je productie pas a een aanutal maanden stabiel genoeg om bv en kv te kunnen combineren zonder producieterugloop

karin (Gast) 25-02 om 11:58

ik heb zelf heel bewust voor bv gekozen ik en mijn 3 broers zijn zelf ook grootgebracht met bv 
voor mij ook een logische keuze ik vind iets wat natuurlijk is en fabriek hoef je niet eens over te discussiëren natuurlijk is iets wat puur natuur van moeder natuur komt altijd beter en afgestemd op je kindje . maar goed heb je geen bv geen melk wat kan dan is het mooi dat er fles voeding bestaat maar ik vind het een heel ander verhaal als je wel melk hebt bv melk maar kiest voor fles voeding omdat je het vermoeiend vind dat vind ik een beetje egoïstisch 
en ook zeer lullig naar je kindje toe 
die korte periode kun je nooit meer over doen de gezondheid ligt dan im jou handen en als je dan kiest voor fles voeding omdat je het maar een gedoe vind bv geven vind ik dat erg egoïstisch overkomen naar je kindje toe . ik heb een tweeling en geef hun bv heel vermoeiend en zwaar vooral de nachten maar wel lekker gezond voor hun en ook belangrijk voor de band met je kindje 
ik moet even deze eerste maanden mezelf op zij zette voor mijn kindjes daar ben je immers moeder voor 
maar ik val niemand af alleen dat is mijn mening wat betreft bv geven .
liefs Karin

Relaxte borstvoedende moeder (Gast) 23-10 om 20:27

Ik geef met heel veel plezier borstvoeding! Volgens mij is het juist heel relaxt en niet stressvol. Juist gemakkelijk en niet moeilijk...

Lees dit maar, grappig!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Borstvoeding of flesvoeding?' in het Babyforum