Test doen?

44 antwoorden en 37652221x bekeken

Natalieee 16-03 om 22:58

Ik had trouwens nog maar 4x de pil geslikt en toen donderdag vergeten

reageer

s 17-03 om 06:43

Dat geeft niks 4 tabletten is al een goede start om de pil zijn werk te laten doen. Maar geen garantie dus

Natalieee 17-03 om 10:02

Maar de kans is dus wel klein?

Betty 17-03 om 18:30

De kans is klein, maar wel aanwezig dat je zwanger bent. Ik zou zeker een testje doen. Qua symptomen valt er barweinig over te zeggen. Heel veel symptomen horen ook bij het ongesteld moeten worden. Van de spanning kun je moe worden. Krampjes en afscheiding zeggen weinig helaas. Enzovoort.. Als je er op gaat letten, dan voel je in 1x van alles, dus maak jezelf niet van slag en probeer het af te wachten. 
De pil zorgt ervoor dat je ei niet springt, je baarmoeder geen slijm opbouwt waar een ei in nestelt en het slijm van jou wat dikker wordt waardoor het sperma moeilijker zwemt. Stel dat je ei nu toch springt dan kan ie ook moeilijk innestelen en het sperma moeilijk bij het eitje komen. Hopelijk werken de hormonen goed genoeg bij jou zodat er niks gebeurt. Toch blijft er wel een kans, er staat niet voor niks in de bijsluiter dat je de pil bij vergeten binnen een paar uur moet nemen. 
Wat ik me wel afvraag of het echt je 1e 4 pillen waren of de 1e 4 van een nieuwe strip. Als het de 1e 4 pillen zijn om te beginnen dan ben je niet altijd direct beschermt namelijk en dan wordt de kans weer groter. 
Ik zou deze maand Zeker verder veilig vrijen tot je weer aan een nieuwe strip bent begonnen. 
Ik duim voor je dat je met de schrik weg komt en dat jullie een wondertje krijgen als je er klaar voor bent!

Natalieee 17-03 om 23:40

Dankje voor de informatie, ik heb de eerste 3/4 pillen van de nieuwe strip wel geslikt, ik hoef nog niet ongesteld te worden, ik heb wel last van moeheid, ik kwam er net achter dat ik een klein beetje bloed/afscheiding(bruin/roode) had.

saartje82 18-03 om 07:45

Ik wilde even mee kletsen als dat mag :-)

Ik ben nu twee maanden gestopt met de spiraal en moet zondag ongesteld worden. Nou willen mijn vriendinnen zaterdag gaan stappen met de bijbehorende vele drankjes. Kan ik zaterdag al testen? En hoe groot is de kans dat je het dan al kan zien?

Liefs Saar

Natalieee 18-03 om 16:06

Ik heb net getest maar werd er niet echt wijzer van, kreeg sws 1 streep en de andere kant werdt eerste roze en toen wit is een test van DA

kruimel 18-03 om 16:11

Natalieee; dat is dus negatief.
Één streep heb je altijd, is de controle streep. De meeste testen verkleuren eerst roze alvorens ze blanco worden of er een streep verschijnt. Wellicht heb je te vroeg getest maar vooralsnog ben je dus niet zwanger

kruimel 18-03 om 16:15

Saartje;

Ja hoor je kan zaterdag al testen. Dit is wel 'vroeg' dus als ie negatief is wil dat niet per definitie betekenen dat je niet zwanger bent.. Officieel ben je maandag dus pas overtijd, dus theoretisch is testen dan pas echt 'betrouwbaar'.
De praktijk is vaak anders, heel veel vrouwen testen een aantal dagen van te voren al positief. Ik testte bijvoorbeeld bij mijn eerste 1 dagen voor mijn NOD positief, bij de tweede ruim 4 dagen van te voren. Het is dus bij iedereen anders.

Natalieee 18-03 om 16:22

Ja ik ga morgen vroeg nog een test doen, had de dokter gebeld en die adviseerde ook om een test te doen maar ik heb geen idee wat een goeie test is

kruimel 18-03 om 16:30

Probeer de testen van kruitvat/trekpleister (huismerk)

Zijn er 2 voor 5 euro.
Deze zijn betrouwbaar en makkelijk af te lezen.

kruimel 18-03 om 16:31

Probeer de testen van kruitvat/trekpleister (huidmerk)

Zijn er 2 voor €5
Deze zijn betrouwbaar en eenvoudig af te lezen.

Natalieee 18-03 om 16:38

Ja deze was van de da

Natalieee 18-03 om 17:01

Maar is deze niet betrouwbaar dan?

kruimel 18-03 om 18:00

Jawel hoor, kruitvat 2v€5 lezen gewoon heel prettig af.

saartje82 21-03 om 10:17

Hoi kruimel,

Heb getest en ik zag een plus :-) . Maar...... Die vrijdag had ik enorme trek kramp deed me denken aan bandenpijn van mijn vorige zwangerschappen (heb twee kindjes: 13 en 7 jaar). Die avond echt zeurderige pijn en toen ik moest niezen klapte ik dubbel van de pijn. Zaterdag getest en kreeg een plus maar bij afvegen ook een papiertje met vel rood bloed. Daarna beetje roze slijm en in de avond licht bruin met een paar bruine sliertjes. Tot aan vandaag geen bloed meer verloren. Klein beetje bruine afscheiding maar mini mini beetje. Borsten doen vreselijk pijn. Maar durf nog niet blij te zijn door dat bloed. Vreselijk de onzekerheid.

Heb zaterdag wel het beste optreden gegeven van mijn leven hahaha iedereen dacht dat ik aan de wodka spa rood zat 

Gr Sara

saartje82 21-03 om 10:23

Nathalie;

Haal anders de test van clearblue die je 5 dagen van te voren kan doen. Die is 10 euro en heel duidelijk. Heb ik ook gedaan.

Succes!

Natalieee 23-03 om 14:43

Ben vandaag bij de dokter geweest en hun denken dat de kans zeer groot is dat ik zwanger ben, ik moet nu wachten tot ik ongesteld wordt en dan moet ik opnieuw testen, dus ben benieuwd

saartje82 23-03 om 19:43

Oh spannend! Ik duim voor je!

Ik heb inmiddels getest en hij was positief ????

Gr Saar

Natalieee 23-03 om 21:02

Oh gefeliciteerd!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Test doen? ' in het Zwanger worden forum