Ave

39 antwoorden en 38770312x bekeken

masha (Gast) 19-11 om 14:17

O ja, van wikipedia tot zelfs HIER op de Brabbelssite zelf waar je ook de betekenis van namen kan vinden staan trouwens dat het Heerser vd elven betekent.

reageer

Hummel (Gast) 19-11 om 21:27

masha ik kom nogal eens in Engeland. De grote kastelen daar hebben vaak een tuin met een groot vogelverblijf, vandaar dat ik dat weet. Als je de naam bij Google invoert en dan om afbeeldingen vraagt, krijg je ook hele mooie vogelverblijven. Vogel is Avis in het Latijn, daar is avery weer van afgeleid.

Elfenkoning is dan weer nieuw voor mij 

masha (Gast) 20-11 om 08:06

Mooi dat je weleens in Engeland komt.

Chantal (Gast) 22-11 om 21:05

bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik wil mijn dochter vernoemen naar mijn moeder. Ze heette Evelina en werd ook wel Evi of Eef genoemd voor zover ik me kan herinneren. 
Ik wilde het toch net even iets anders en vandaar Ave. Als ik Ave zie staan dan lees ik het op zijn Engels (Eef). En vroeg mij af hoe andere dat zien. En idd  Masha na 1 keer vertellen weten de mensen het wel.????

ii (Gast) 23-11 om 09:48

Ik denk dat het antwoord is dat sommige mensen dat zullen snappen, maar heel veel ook niet.

Chantal (Gast) 23-11 om 10:47

hoe je de naam uitspreekt bedoel je? Ii

madelene 23-11 om 10:52

Chantal Eveline vind ik heel mooi 
Noot eerder van gehoord. Heel mooi
En vrouwelijk.
Ik zou die naam gewoon gedaan hebben.

ii (Gast) 23-11 om 11:42

Ik verwacht dat veel mensen niet zullen snappen dat je een Engelse uitspraak bedoelt, en Avee of Avuh zullen zeggen en jouw dochter haar hele leven bezig is met mensen te verbeteren. En dan zal ze ook reacties krijgen als: dan hadden jouw ouders maar een andere spelling moeten kiezen.

Overigens vind ik Eveline ook een hele mooie naam, zoals Madelene al schrijf. Romantisch. Misschien dat dit ook een goede optie is?

kaya (Gast) 23-11 om 19:52

Vind de negativiteit hier over mogelijk verkeerd uitspreken wel overdreven hoor. En zijn idd wel meerdere namen die je op verschillende manieren kan uitspreken. Iedereen in haar omgeving zal de naam na 1x zeggen wel onthouden toch kom op man. En al moet je je naam eens uitleggen t is geen rekensom hoor hahaha. Ik vind Ave heel leuk! Veel leuker dan Eef of Evi ofzo! Ave ziet er veel stoerder en toch lief uit! Vind het heel leuk verzonnen Chantal! Gewoon lekker op je eigen gevoel afgaan hoor! 

kaya (Gast) 23-11 om 19:56

En ja, als ik ergens Ave zag staan zou ik het ook op zn engels uitspreken. Er wordr hier gezegt dat veel mensen het niet zouden snappen?  Hahaha nogmaals het is geen algabra ofzo. T is maar een naam die niet eens moeilijk is ofzo. Een keertje uitleggen nou nou. Ik ken zoveel buitenlandse namen die pas moeilijk zijn. Reacties hier zijn echt overdreven. Hoop dat je lekker voor Ave kiest!

Miep 23-11 om 20:17

Mijn eerste gedachte bij uitspreken was "Eef", dus niet iedereen zat de e erachter uitspreken.

Meid, ga op je gevoel af. 
Als jij en je man de naam mooi vinden, wat maakt de mening van een ander, die je aleen via een forum spreekt dan uit?

Mijn dochter heeft een naam die in haar geboortejaar maar aan 6 meisjes is gegeven. Niet omdat het een rare naam is, maar omdat de naam "oubollig" en ouderwets zou zijn.
En de naam die ik nu voor een jongen heb, valt ook onder namen die je niet veel meer hoort.
Maar het belangrijkste: ik vind het mooi

masha (Gast) 23-11 om 20:38

Mooi gezegd kaya en miep!

ii (Gast) 23-11 om 23:38

Dus als anderen hun oprechte zorg uiten is dat opeens negatief doen? 
Als Chantal tot een keuze voor Ave zou komen dan weet ze in ieder geval waarvoor ze kiest, welke reacties ze in haar gezicht en achter haar rug om kan krijgen. Want die reacties komen. Beter goed voorbereid.

ii (Gast) 23-11 om 23:46

Maar ik ga erover ophouden 

Chantal (Gast) 24-11 om 20:49

Bedankt voor je reactie Miep! Ik denk dat er idd meer mensen zullen zijn die het zien als Eef. En er zullen ook mensen zijn die het anders zullen uitspreken. Dat heb je bij nog meer namen. Ik vind het het een mooie naam en dat is idd het belangrijkste ????

sierra (Gast) 25-11 om 11:45

Chantal, ik vind dat jij lekker op je eigen gevoel af mot gaan hoor! Het allerbelangrijkste is inderdaad dat jij et een mooie naam vind! Bij veel andre namen moet je wel s uitleggen toch scheit aa wat anderen denken en vinden gaat om jou hihi. Ave klinkt schatttig. Vind ik mooi

Chantal (Gast) 26-11 om 20:15

dank je wel Sierra????

Chantal (Gast) 02-12 om 08:52

Zijn er nog meer mensen die zouden willen laten weten wat ze lezen als ze Ave zien staan??? Ik zou daar heel blij mee zijn.

G (Gast) 02-12 om 09:27

Ik vind het raar staan. Sorry maar er staat echt Aavuh wat mij betreft

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ave' in het Zwangerschapsforum