Des-kleindochters

22 antwoorden en 43982033x bekeken

Lena (Gast) 03-08 om 11:20

Beste allemaal, 
Ik worstel hier ook mee. Mijn oma zei vroeger dat ze geen des heeft gebruikt. Mijn moeder had meerdere miskramen voordat ik werd geboren. Mijn oma heeft net voor haar overlijden aangegeven wel des te hebben gebruikt. Ik zelf heb begin twintig een miskraam gehad. Rond Mijn 25e had ik een PAP 4 uitstrijkje en daarnaast heb ik een afwijkende baarmoedermond en afscheiding probelemen die tekenend zijn voor des. De gynaecoloog gaf toen aan dat ze het alleen zag bij DES dochters en vroeg of ik een des kleinkind was. Destijds zei ik van niet maar recent weet ik dus dat het wel zo is. Echter is er vrij weinig bekend wat de echte gevolgen zijn voor des kleindochters omdat bij diagones vaak niet de link wordt gelegd en artsen het niet altijd onderzoeken. Ik wil nu graag dat het nader onderzocht wordt maar de HA doet hier moeilijk over omdat de enkele onderzoeken die er zijn zeggen dat des kleindochters niet dezelfde symptomen kunnen krijgen als des dochters. Zijn er hier mensen die het wel voor elkaar hebben gekregen als deskleinkind om dit nader onderzocht te krijgen? 

reageer

Kir2003 (Gast) 24-04 om 09:08

Hey meiden,
Ik ben ook een des kleindochter, mijn oma heeft des geslikt tijdens de zwangerschap bij zowel mijn vader als mijn tante.
Alhoewel hij nooit problemen gehad heeft met vruchtbaarheid heeft mijn tante hier wel degelijk last van gehad. Zij kon langere tijd niet zwanger worden en had ook een hele onregelmatige cyclus tot bijna geen cyclus.
Zij heeft hiervoor heel veel ivf trajecten moeten doorstaan en toen zij eenmaal zwanger was geraakt is zij rond de 25 weken bevallen van een couveuse baby, mijn neefje is nu 17 jaar maar heeft meerdere operaties gekregen voor zijn hart en luchtwegen ook is hij nu slechtziend. 
Ook heeft mijn tante borstkanker gekregen en dit is ook een voorkomende bijwerking door de des.
Nou heb ik eigenlijk vanaf dat ik menstrueer heel veel last gehad van hevige bloedingen en ondraaglijke pijn daardoor ben ik de pil gaan slikken maar ik moet deze continu wisselen in verband met hevige bijwerkingen. Nu heb ik dus zowel tijdens mijn menstruatie maar ook als ik niet menstrueer super veel klachten van hevige buikpijnen en een aantal andere klachten. Nu zit ik dus in een traject bij de gyn. En ze gaan uit van endometriose hier is dus verder niets van bekend bij deze kleindochters maar er is door de endometriose een grotere kans op kanker en vruchtbaarheidsproblemen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Des-kleindochters' in het Zwanger worden forum