Blijven proberen

11 antwoorden en 24135254x bekeken

Naat91 11-04 om 16:23

Ha allemaal,
Mijn naam is Nathalie en ik ben 27 jaar. Ik ben 6 jaar samen met mijn vriend, hij is 30 jaar. Mijn vriend en ik proberen al 1,5 jaar om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Helaas is het iedere maand tot nu toe weer een teleurstelling geweest. Mijn cyclus is heel netjes (28dagen) en ik menstrueer vrijwel altijd op tijd. Vanuit de nodige kalender apps weet ik ongeveer wanneer ik mn ovulatie zou moeten hebben, daarnaast heb ik ook een ovulatietest gedaan waaruit dit duidelijk werd. Ik vind het zo gek en beangstigend dat het nog steeds niet is gelukt :-(. Ik heb nu zo’n zelftest besteld om de kwaliteit van het sperma te testen en tevens Conceive plus, wellicht helpt dat. We worden er nu beiden zo moedeloos van en ben bang dat de volgende stap toch wel een afspraak bij de dokter is. Mocht iemand nog goede adviezen voor ons hebben, heel graag! 
Liefs Nathalie

reageer

lm 11-04 om 17:20

Hoi Nathalie. Wat rot dat het zo lang op zich laat wachten! Heb je wel eens getemperatuurd? Het is een gedoe maar daaruit kun je wel zien dat je écht een eisprong hebt. De ovutesten laten dat niet zien. Een bezoek aan de dokter is eng maar wellicht is het iets simpels (cyste/hormoonding) waardoor het snel is op te lossen. Het zou jammer zijn als je dan wacht met onderzoek. 
Ik vind die thuistesten wat lastig. Dan kun je denk ik beter naar een dokter gaan. Die zijn betrouwbaar en kunnen meteen actie ondernemen als er iets mis is. Als de test zegt dat het niet goed is moet je alsnog naar de dokter en het weer testen. Maar ik snap dat het allemaal eng is en zon test een ‘veiligere’ stap is.

Veel succes, ik hoop snel een kindje voor jullie

Meid23 12-04 om 07:21

@Naat91 Wij hebben het eerst ook ruim jaar zelf geprobeerd maar na alle telleurstellingen de stap naar de huisarts gezet, het liefst wilde ik het zelf blijven proberen maar ik mocht voor mezelf gewoon eerst weten of er wel een kans was dat het kon gaan lukken.
Uiteindelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis daar onderzoeken gehad en daar bleek dat mijn man 0 zaadcellen in zijn sperma had, dat verwacht je natuurlijk niet hij is een gezonde jonge man (toen 28) nooit ziek geweest en ook bij het hebben van gemeenschap kun je zo iets niet merken.
Natuurlijk is onze wereld toen ingestort, maar uiteindelijk is hij onder het mes gegaan en door middel van TESE hebben ze 8 rietjes zaad kunnen krijgen, toen zijn we het ICSI traject ingegaan.       Helaas zijn de eerste twee terugplaatsing een vroege miskraam geworden maar van de derde zijn we nu 14 weken in verwachting.
Het is natuurlijk helemaal aan jullie hoe jullie het aanpakken, maar zelf ben ik blij dat ik toen de stap heb gezet wat wij waren op de natuurlijke weg nooit zwanger geworden ;-)
In elk geval heel veel succes en ik hoop dat jullie wens spoedig mag uitkomen

deb95 12-04 om 21:53

Wat vervelend als het allemaal zo lang duurt. Wij hebben over de eerste 2 jaar gedaan. Ik had toen hele onregelmatige cyclussen en had clomid nodig om zwanger te raken. Hierdoor kreeg ik echter last van overstimulatie dus was voor mij heel lastig. Uiteindelijk even gestopt met clomid en in een gewone cyclus van maar liefst 2,5 maand werd ik zwanger van mijn zoontje, terwijl we de hoop al hadden opgegeven. Nu van de tweede leek mijn lichaam echt gereset te zijn. Cyclussen van tussen de 5 en 6 weken en altijd een eisprong. Mei 2018 gestopt met de pil, oktober zwanger en helaas vroege miskraam, december weer vroege miskraam en nu weer 12 weken zwangerschap. Geef dus nooit de hoop op! En maak zeker een afspraak bij de huisarts. Ze zijn tegenwoordig zover in de techniek dat de meeste stellen uiteindelijk toch wel zwanger raken. Hoe klein die kans in eerste instantie ook lijkt. Hou je taai meid 

Betty 12-04 om 22:17

Hey Nathalie 
Wij zijn na 1 jaar proberen naar de Gynaecoloog geweest voor de 1e onderzoeken. Dat hield in een zaadonderzoek, een bloedonderzoek op soa’s en of ik een eisprong had en een inwendige echo om te checken of de baarmoeder en eierstokken er goed uit zagen. Alles bleek goed en we moesten toen weer een jaar zelf proberen, maar ik bleef het gevoel houden dat er iets niet goed zat. Dat de zaadjes niet bij het eitje konden of het eitje niet bijnde zaadjes oid.
Na 2 jaar zonder resultaat mochten we weer komen en toen werd er direct over IUI (insemineren) met hormonen gesproken. Een baarmoederfoto was nog een optie, maar dat werd vaak pas na een paar pogingen gedaan, maar na een beetje aandringen (voor ik mezelf met naalden moest gaan prikken wou ik dit toch wel eerst onderzoeken) mocht het toch eerst. Bleek er toch iig 1 eileider verstopt te zitten.. die andere weten we niet zeker, maar die liep na een beetje druk iig wel door. Volgens de gyn maakte dit voor de slagingskans maar een paar procent uit, maar voor mijn gevoel zit er dus idd iets niet helemaal goed. En misschien zit er wel meer verkleving, van keizersnee en een liesbreuk, maar daar kijken ze nu verder nog niet naar.
Ik zit nu in de 1e cyclus na de baarmoederfoto (hsg) en de laatste natuurlijke cyclus voor de IUI. 
Als je het idee hebt dat er iets niet klopt, ga gerust naar de huisarts, die zal je na 1,5 jaar rustig doorsturen naar de gyn. De medische molen draait ook maar heel langzaam, je bent zo weer een paar maand verder voor dat je eens terecht kunt en de uitslagen hebt van onderzoeken. 

Naat91 14-04 om 16:40

Ha meiden! Bedankt voor jullie reacties! Geeft me toch steun :-). Morgen ga ik gelijk bellen voor een afspraak bij de huisarts. Afgelopen dagen zat ik er toch wel een beetje doorheen, van alles ging er door mijn hoofd en dat terwijl we eigenlijk nog niks weten. @Betty had jij het idee dat je bij de gynaecoloog nog enigszins kon aandringen of is het gewoon een kwestie van de medische molen in gaan en dan lang wachten?  Liefs Nathalie 

Betty 14-04 om 22:15

Nathalie de gynaecoloog gaat uit van protocollen en percentages. Daar valt weinig te puchen. Ik wilde eigenlijk voor de drukke tijd op ons bedrijf een afspraak voor verder onderzoek, maar het 2e jaar was nog niet om, dus ik kon hooguit 2 weken eerder terecht. 
Ik mocht de baarmoederfoto wel voordat we aan de IUI begonnen, terwijl het team het eigenlijk nog niet heel nodig vond. Dus je moet wel duidelijk uitspreken wat je wil. 

Zwanger34W (Gast) 15-04 om 10:56

Hey,

Zo snel mogelijk eens een sperma staal laten testen. Dat is eigenlijk de 1ste test die je zou moeten doen omdat dat de minst invasieve is. Snel resultaat en als daar alles goed is, dan kan je eventueel ook de vrouw eens laten testen. maar de testen bij de vrouw zijn dus wel lastiger, daarom altijd eerst de man snel nakijken. Ik zou niet wachten. Je wacht nu al zo lang. En wat is nu klaarkomen in een potje

Naat91 15-04 om 23:19

Vandaag maar gelijk een afspraak gemaakt bij de huisarts over 2 weken dus die staat iig. Daarnaast gisteren toch maar die zelftest gedaan voor sperma en er kwam een positief resultaat uit (minstens 15 milj per ml) dus dat was voor nu wel even prettig ondanks dat het geen garantie is. Deze week mn eisprong dus we gaan er weer voor ;-).

Betty 16-04 om 09:08

Kijk dat is toch positief! 
Hopelijk is het allemaal niet nodig, maar zo wel, dan is de ‘bal’ in ieder geval aan het rollen. Succes! 

Ik heb zaterdag mn nod, spannend! 

Zwanger34W (Gast) 16-04 om 10:40

Er zijn 3 (4) criteria in het spermastaal. De hoeveelheid, de vorm en de bewegelijkheid. En in mindere maten de hoeveelheid van het kwakje. Er kunnen er veel aanwezig zijn, maar als ze bv allemaal geen staart of een afwijkende kop hebben, ben je er niets mee. Ze kunnen met veel zijn, perfecte vorm hebben, maar als ze niet bewegen...yup heb je er niets aan. Daarom is een test in het labo handig. Mijn man heeft de kliniek gebeld en een afspraak gemaakt voor staal-levering. Het staaltje moet zo snel mogelijk binnen om ervoor te zorgen dat de temp goed blijft. Dus ik zou eigenlijk gewoon eens nakijken of je in jouw kliniek een staaltje kan laten onderzoeken. Ik weet niet of de huisarts dit kan. 

Naat91 16-04 om 21:28

@Betty oh wat spannend!! Ga voor je duimen ????. @Zwanger34W ja zoiets heb ik ook gelezen we hebben nu over 1,5 week een afspraak staan bij de huisarts dus dan vanuit daar weer verder kijken. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Blijven proberen' in het Zwanger worden forum