Wie bij je bevalling?

32 antwoorden en 45990365x bekeken

kimjoy 30-08 om 09:14

Mijn schoonmoeder ( echt een schat) heeft gevraagd of zij bij de bevalling aanwezig mag zijn. Manlief weet het niet goed denkt dat ik er steun aan kan hebben maar ik neig. We hebben het samen gemaakt en moeten het dan ook samen afmaken als jullie snappen wat ik bedoel! Maar ik twijfel toch?! He denke jullie er over en wat doen jullie?

reageer

Sanne (Gast) 30-08 om 09:27

Ik zou zo weinig mensen erbij willen hebben, alleen mijn man... In het ziekenhuis staan er al genoeg mensen om je bed.

sietske 30-08 om 10:07

Van me leven niet ... ik zou er niet aan moeten denken zeg. Ik kan me ook goed voorstellen dat je er niet op zit te wachten

kimjoy 30-08 om 10:31

thanks meiden!

* 30-08 om 10:32

@ Kim,
Bij mijn bevalling is mijn partner en alleen gynaecoloog en 1 verpleegster verder niemand.... Ik heb het heel duidelijk in mijn geboorteplan gezet. Ook al doorgesproken met de gynaecoloog en die heeft zijn goedkeuring eraan gegeven. Ik zou mijn schoonmoeder er NIET bij willen hebben of wie dan ook van de familie....Nee dank je....
Jij moet het natuurlijk zelf weten he Kim..

@Sanne,

Misschien een idee om een geboorteplan te schrijven? Hoeft niet hoor maar je geeft aan dat er al genoeg mensen in het ziekenhuis om je heen zullen staan. Dat bepaal jij en niemand anders.

@ Sietske,

Helemaal eens met Sietske, Kim.

Liefs Ju

kimjoy 30-08 om 11:12

pff blijft lastig

Tineke 30-08 om 13:24

Ik wil enkel mijn man erbij en het minimum van personeel.
Denk dat ik dit best nog eens ga bespreken met mijn ziekenhuis.

* 30-08 om 15:39

@Tineke,]
Misschien kan je een geboorteplan schrijven!

Gr Ju

Lynn 30-08 om 14:32

Hallo meid,
Mijn zusje was bij mijn bevalling! Ik wilde dat graag zo en heb daar ook heel veel steun aan gehad! Ben er wel van overtuigd dat je iemand moet hebben waar jij je op dat moment goed bij voelt.. en is dat niet je schoonmoeder zou ik het niet doen!
liefs lynn

kimjoy 30-08 om 16:06

ik voel me heel goed bij me schoonmoeder maar neig nog steeds naar we doen het met zijn tweeen

Lynn 30-08 om 16:25

lastige keuze dan die alleen jullie kunnen maken! succes

Lexie 30-08 om 19:56

Ik moet er persoonlijk ook niet aan denken om er iemand anders dan mijn man erbij te hebben (en natuurlijk de verloskundige/gyn/verpleging). Ik wil mijn eigen moeder er zelfs niet bij hebben! Laat staan mijn schoonmoeder....hoe lief ze ook is.

kimjoy 31-08 om 10:21

Ik heb er gister nog eens goed over nagedacht en wil aan me schoonmoeder vragen of dat ze mee gaat naar het ziekenhuis. En dan inderdaad als ik mag gaan persen ons samen te laten of is dat raar?
Liefs kim

louise 31-08 om 10:27

Van uit mijn eigen ervaring weet ik dat ik er niemand bij wil hebben. Ik sluit me echt helemaal af tijdens de bevalling en elke afleiding is te veel.

Ik vind het echt heel lief van je dat je zo aan je man en je schoonmoeder denkt en je kunt het natuurlijk een kans geven. Wie weet het je er ook echt wat aan.

Ik zou je schoonmoeder wel vertellen dat je niet zeker weet of je het prettig vind en dat de kans bestaat dat ze weggestuurd wordt. 

Als je het persen alleen wilt doen (met je man) vind ik dat ook heel redelijk. Je schoonmoeder mag al in dr handjes knijpen denk ik !

kimjoy 31-08 om 10:33

Thanks voor je reactie dat doet me goed! 
Ik heb me twijfel al wel naar haar uitgesproken! En dit begrijpt ze gelukkig ook! 
Me schoonmoeder is echt een schatje heeft zelfs bij haar werk aangegeven dat ze een week vrij wil nadat ik bevallen ben ( woont 2 uur reizen bij ons vandaan) zodat ze er dan optimaal voor mij , mijn man en de kleine is. Ze komt dan ook bij ons logeren. We hebben redelijk groot huis en ze heeft dan ook haar eigen plekje bij ons op de logeerkamer! 

En ik ga vanavond dit aan haar voorstellen en ik denk dat ze dan wel heel blij is! 

Maar meer meningen altijd welkom

* 31-08 om 12:07

@Kim,
Denk je ook aan wat jij wilt i.p.v. wat alle anderen willen. Hou je er rekening mee dat het jullie eerste kindje is en dat is iets wat je echt met elkaar dient te delen.. Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten maar als ze gelijk na de geboorte er is dan is het toch ook goed.
Of zie ik het nu verkeerd...

Liefs Ju

kimjoy 31-08 om 12:08

hmmm stof om toch eens over na te denken vind het heel lastig! Vooral omdat ze van ver moet komen!

* 31-08 om 12:34

@Kim,
Ja en dan ze moet van ver komen dat is toch haar eerste kleinkind daar mag ze wel wat voor over hebben toch. Ze zal een schat zijn hoor Kim maar denk echt even alleen maar aan jullie beide zet het desnoods in jullie geboorteplan hoe je het wil hebben. Neem maar van mij aan je wilt echt je schoonmoeder er niet bij hebben...

Het is mij namelijk al is overkomen met de 2de geboorte dus ik weet echt waar ik over praat...Was ook een lieverd maar tijdens het persen zat ze in mijn je weet wel te kijken en ik werd er helemaal raar van. Dus bezint eer ge begint....

Liefs Ju

kimjoy 31-08 om 12:40

to be continuega dr nog ens over denken! misschien dat ze anders beter wel naar ons huis kan komen! ik kan haar naturlijk gewoon een sleutel van me huis geven en dat ze daar dan waccht!

* 31-08 om 12:42

@Kim,
Goed idee...Kan ze jullie daar thuis opwachten :-)

Liefs Ju

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wie bij je bevalling?' in het Zwangerschapsforum